čt 14.3.2024
Aktuální zprávy

Kateřina Vojtková oslnila trestňákem do šibenice

Skvělým výkonem se v prvním jarním ligovém utkání Baníku prezentovala kapitánka Slezanek Kateřina Vojtková. Na vítězství 2:0 v Brně měla zásadní podíl. Vstřelila totiž oba góly Baněk. Ten první navíc z výstavního trestňáku.

Takhle o tom sní mnozí exekutoři, kteří válejí mužský fotbal. Postavit si míč k přímému kopu, mrknout na branku, a pak to poslat nad soupeřovou zdí do šibenice a ještě s odrazem od břevna. Nic, co by dávalo brankáři sebemenší naději na úspěch. A přesně takhle to ve 20. minutě zápasu 1. ligy žen mezi Lokomotivou Brna a Baníkem v sobotu provedla Kateřina Vojtková. Její exportní gól znamenal aktuální vedení 1:0 pro Baník. Ve velmi důležitém utkání s tabulkovým sousedem.

"Když k tomu přímému kopu přišlo, vzpomněla jsem si, že v nedávném přípravném utkání jsem z podobné pozice dala gól. Řekla jsem si, že když to kopnu podobně, spadne to tam zas," vrací se Kateřina Vojtková k důležitému momentu utkání. 

Kopla to podobně, spadlo to tam zas a Kateřina Vojtková, aktuálně třetí nejlepší střelkyně ligy, tím jen potvrdila, že nic neztratila ze své loňské formy, která jí přinesla skvělé individuální ocenění. V anketě o Fotbalistu roku 2023 se mezi žena umístila na skvělé čtrnácté příčce! Jen pro zajímavost, mezi muži skončil v anketě čtrnáctý Adam Hložek.

A aby nezůstalo jen u jednoho gólu, zvýšila Katka Vojtková ve 45. minutě utkání v Brně na 2:0. Její spoluhráčky uprostřed hřiště skvěle a rychle zakombinovaly, Tereza Molková utekla po levé straně, Kateřina Vojtková se rozběhla směrem dopředu po své pravé. Tereza Molková ji pak v šestnáctce skvěle našla a kapitánka Baníku zblízka polovysoký míč uklidila do branky.

"Kolenem nebo stehnem, už ani nevím, ale spadlo to tam," usmívá se s odstupem několika dní lídryně týmu. 

Ví, že Baník se výrazně přiblížil záchraně. "To je z celého zápasu to nejdůležitější. Máme sedm bodů náskok, cítíme, že jdeme herně pořád nahoru, graduje to a dnes už můžu s jistotou říct, že Baník se po předloňském postupu v první lize zabydlel a patří do ní," konstatuje zkušená hráčka.

"Dostali jsme se už na úroveň nejméně poloviny prvoligových týmů, v některých případech i na vyšší. Jasně, na Spartu a Slavii ještě nemáme, tam to bude ještě dlouhá cesta, ale pokud budeme pracovat tak, jak pracujeme teď, myslím, že brzy se budeme moct směle srovnat s týmy, které jsou nyní v tabulce hned za oběma pražskými "S". A to je určitě zajímavá dílčí meta," uzavírá Kateřina Vojtková.

29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe