st 27.12.2023
A-tým

K Baníku se připojuje Matúš Rusnák

První zimní posila je na cestě. Jméno? Matúš Rusnák. Jeho příchod ze Žiliny je v závěrečné administrativní fázi.

Baník získá Matúše Rusnáka na přestup. Ale vzhledem k tomu, že hráč je v Žilině pod platným kontraktem, musel se se slovenským klubem dohodnout na odstupném. Jeho výši obě strany nebudou zveřejňovat.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý hráč na Štěpána do Ostravy dorazil k vyřizení některých formalit. „Kluby se domluvily, že se k nám hráč už připojí do přípravy a v lednu podepíšeme dlouhodobou smlouvu. Na všem jsme dohodnuti. Zbývá ještě dotáhnout určitou administrativu,“ prohlásil šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Matúš Rusnák je odchovancem Levic, ale celou seniorskou kariéru prožil v Žilině, především jako hráč na pravý kraj hřiště. S Žilinou zasáhl také do dvanácti zápasů v evropských pohárech, ve kterých i dvakrát skóroval. Před rokem byl premiérově nominován do slovenské reprezentace na zápasy s Chile a Černou Horou.

„Máme ho, myslím, velmi dobře nasledovaného. Je to rychlostní, dynamický typ, jezdili jsme ho dlouho sledovat přímo do Žiliny a věříme, že k nám zapadne. Má předpoklady, aby byl posilou,“ doplnil Luděk Mikloško.

„Jít do Baníku pro mě bylo od začátku velmi lákavé a zajímavé. Nemusel jsem nad tím moc přemýšlet. Klub vnímám hlavně přes Milana Baroše, kterého jsem jako kluk hltal v Liverpoolu a je to pro mě taková neodmyslitelná postava spojená s Baníkem, a pak samozřejmě přes skvělé fanoušky, kteří doma i venku chodí v obrovských počtech. Věřím, že se vše dotáhne a budu si před nimi moct zahrát,“ řekl Matúš Rusnák.

20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič