čt 18.7.2024
Juniorka aktuality

Josef Dvorník: Hlavní rozdíl bude v rychlosti

Baník má po 56 letech svou rezervu ve druhé nejvyšší soutěži. Svěřence hlavního trenéra Josefa Dvorníka v ní čekají například pikantní a atraktivní zápasy s Opavou, Brnem či Zlínem. „Hodně se na to těšíme a věřím, že jsme na to dobře připraveni,“ řekl kouč béčka.

Máte za sebou velmi úspěšně jaro v MSFL i povedenou přípravu, ve které jste vše vyhráli. Znamená to, že do sezony vstupujete v dobrém rozpoložení?

Vstupujeme do toho s určitým sebevědomím, které jsme ve třetí lize a i v přípravě nabrali. Věřím, že jsme dobře připraveni. Je pravda, že výsledkově nám to v přípravě vycházelo, ale vždy tam jsou věci, které se dají zlepšit. A pak, příprava a mistrovské utkání je něco úplně jiného. I soutěž bude kvalitnější. Hned v prvním utkání se budeme porovnávat s top mládeží a hráči v republice, což je fajn a sám jsem zvědavý, jak v tom utkání uspějeme.

V čem očekáváte hlavní rozdíl mezi druhou ligou a MSFL?

Hlavně v rychlosti, a pak taky v soubojovosti. Těch parametrů je více, ale v rychlosti práce s míčem, v absolutní rychlosti hráčů rozdíl bude. Jsou to už všechno profesionálové. V třetí lize sice taky týmy trénovaly, ale kromě těch pěti šesti, které měly ambice, ten tréninkový proces není tak intenzivní. Pak v zápasech od té šedesáté minuty šlo už vidět, že my trénujeme denodenně, kvalitně, intenzivně. Ve druhé lize už to takhle nebude. Všechny týmy také mají na dostřídání kvalitní hráče. V tomhle to bude srovnatelné. Prověří nás to se vším všudy.

Tým jste během pauzy posílili na několika postech. Jak jste s tím spokojen a je to už definitivní stav kádru?

Každý trenér by asi vždycky chtěl více a více (směje se). Co je v možnostech klubu, v tom se nám vyšlo vstříc. Ještě se ale pořád jedná, a možná jeden dva hráči můžou přijít, jeden dva zase odejít. Řešíme to postupně. Může to být i po prvním, druhém kole, někdy rozhoduje více faktorů a pak se to táhne trochu déle. Ale na na dvou postech bychom ještě potřebovali posílit.

Na začátek vás prověří Sparta B. Co od zápasu očekáváte?

Jak jsem řekl, top mládežnická kvalita. Jsou propojení s áčkem i co se týče systému, tak principy jsou tam podobné. Já jsem několik zápasů druhé ligy na jaře viděl včetně Sparty, budou tam nějaké lehké úpravy, ale nemyslím, že by to bylo zcela odlišné a přešli na jiný systém. Informace máme, připraveni na to budeme, ale až ten zápas ukáže, jakou kvalitou a jakým způsobem se k tomu postavíme.


Dosavadní změny v kádru béčka:

Příchody

Petr Jaroň, Abdulkarim Jamiu (oba z hostování SK Prostějov), Marek Jaroň, Michael Gergela (oba z hostování Hanácká Slavia Kroměříž), Luuk Kluiters (Lille B), Sacha Komljenovic (ADO Den Haag), David Muale Nzanza (1. SC Znojmo FK), Emmanuel Ogbu (z hostování FK Frýdek-Místek)

Odchody

Muhammed Sanneh (konec smlouvy), David Fadairo (konec hostování Lagos Islanders), Emmanuel Uchenna (přeřazen do A-týmu)

14
Radim
Šudák
95
Daniel
Holzer
9
David
Buchta
33
Erik
Prekop
23
Issa
Fomba
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
30
Dominik
Holec
6
Michal
Fukala
24
Jan
Juroška
32
Paixao da Silva
Ewerton
0
Roan
Nogha
10
Matěj
Šín
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
37
Matěj
Chaluš
41
Mikuláš
Kubný
15
Patrick
Kpozo
66
Matúš
Rusnák