ne 5.2.2023
A-tým

Jiří Klíma: Jsem rád, že jsem splatil důvěru

Stejně jako ve Zlíně také v Teplicích vstřelil JIŘÍ KLÍMA úvodní gól utkání. Byl v tu chvíli se dvěma góly jediným jarním střelcem Baníku, ale sám pak měl díky přesné přihrávce Caduovi podíl na tom, že góly začali střílet i ostatní hráči Baníku. V Teplicích jich Slezané nasázeli pět, takže bylo po utkání o čem mluvit.

Co bylo klíčovým okamžikem zápasu, který se nakonec vyvinul v tak jasné vítězství Baníku?

Velice důležité bylo, že jsme to byli my, kdo vstřelil ten první gól. Měli jsme k tomu velkou šanci už v prvním poločase, tu jsme nevyužili, naštěstí se nám to povedlo na začátku toho druhého. Kdyby to bylo naopak a první gól by daly Teplice, myslím, že by se to dost těžko otáčelo. Dali jsme na 1:0 a pak hned na 2:0. I když je fakt, že po tom prvním gólu jsme byli pod velkým tlakem. Ale ustáli jsme ho, dali jsme na 2:0 a už jsme to pak dohráli s tím, že jsme přidali další góly.

Usnadnil vám roli soupeř tím, že ve snaze vyrovnat hodně otevřel hru a dal vám tak mnoho prostoru k dalšímu navyšování skóre?

Po našem druhém gólu jim na druhou stranou nic jiného nezbývalo. Museli to otevřít s tím, že buď vyrovnají, nebo naopak můžou ještě nějaký gól dostat. Dostali ještě tři a pro nás je z toho krásné vítězství 5:0.

Vy sám jste týmu výrazně pomohl v klíčových chvílích, byl jste u nejdůležitějších gólů. První jste vstřelil, na druhý jste parádně přihrál…

Jsem rád, že jsem tím mohl splatit důvěru, kterou jsem dostal, protože jsem znovu mohl nastoupit od začátku. Když tu důvěru dostanete, čeká se od vás jako od útočníka, že dáte gól. Dal jsem gól na 1:0, pak i ta hezká asistence, jsem spokojený.

Na vítězství venku Baník dlouho čekal...

Asi jsme si na něj počkat museli, ale stálo to za to. Je z toho parádní vítězství. Ale musíme na něj navázat, je před námi další práce. Nesmíme usnout na vavřínech, naopak, musíme ty body potvrdit teď doma. Jinak by byly bezcenné.

V čem byl z pohledu Baníku rozdíl mezi zápasy venku, v nichž tým maximálně remizoval, a tím v Teplicích, kde Baník s přehledem zvítězil?

My jsme ty venkovní zápasy zremizovali asi díky tomu, že jsme se především snažili neinkasovat gól a nějaký ten bod z venku přivézt. To stejné jsme si sice řekli i v Teplicích o půli, ale zároveň jsme v tu chvíli věděli, že dopředu sílu máme a gól dát můžeme. To se povedlo a vezeme tři body.

A pak jste si to narůstající skóre museli určitě užívat…

Já za stavu po druhém gólu vystřídal. Odpracoval jsem si to do stavu 2:0, a pak už ty góly dávali jiní kluci. Ale žili jsme zápasem i na lavičce, dali jsme krásné góly, a to vítězství je hezké. Užili jsme si to.

0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić