út 16.7.2024
A-tým

Ještě dvě posily: Holec & Fomba

Ještě další dvě nové posily hlásí Baník těsně před zahájením sezony. Na Bazalech se na dva roky upsal brankář Dominik Holec a na roční hostování s opcí přichází z Vyškova ofenzivní fotbalista Issa Fomba.

Dominik Holec je v devětadvaceti už velmi zkušený brankář se zkušenostmi ze slovenské reprezentace, Lechu Poznaň, Rakowu Czestochowa či Sparty Praha. V poslední sezoně chytal za Karvinou a teď doplňuje brankářský tým po odchodu Jiřího Letáčka do Getafe.

Třiadvacetiletý Issa Fomba z Mali zase upoutal skauty Baníku v jarní části druhé nejvyšší soutěže. Na jaře sice hostoval ze španělského CD Leganés ve Vyškově, v němž si připsal tři góly a dvě asistence, ale předtím od roku 2019 působil ve Španělsku, a to v Malaze či právě Leganés. K týmu by se připojil i dříve, ale jeho delší dobu domluvenému příchodu bránily administrativní překážky.

„Po odchodu Letyho jsme do brankářské sestavy chtěli zkušeného i kvalitního gólmana. To Dominik splňuje. Jde sem s odhodláním zabojovat o své místo a věříme, že s našimi brankáři vytvoří kvalitní tým. Jsem rád, že se konečně povedlo dotáhnout i Fombu, o které jsme měli zájem delší dobu, ale kvůli legislativě se jeho příchod nepříjemně protahoval. Je to zajímavý typ hráče do ofenzívy, který určitě není na svém výkonnostním stropu, může se dále zlepšovat a chceme s ním pracovat. Nebyli jsme sami z ligových klubů, kteří o něj měli zájem, proto nás těší, že se ve finále rozhodl pro nás,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

32
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
19
David
Lischka
95
Daniel
Holzer
20
Abdullahi
Tanko
41
Mikuláš
Kubný
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
23
Issa
Fomba
7
Karel
Pojezný
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
6
Michal
Fukala
30
Dominik
Holec
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
14
Radim
Šudák
35
Jakub
Markovič
0
Roan
Nogha
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
66
Matúš
Rusnák
33
Erik
Prekop
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
37
Matěj
Chaluš