st 17.5.2023
Aktuální zprávy

Jan Laštůvka: Baník ve školách? Výborný projekt!

Atraktivního hosta přivítali učitelé a hlavně děti na ostravské základní škole na ulici Kosmonautů. Spolu s Davidem Buchtou a fotbalistkou Klárou Pavlíčkovou s nimi v rámci projektu "Baník ve školách" přišla pobesedovat také legenda slezského klubu Jan Laštůvka. Tomu se projekt "Baník na školách" velmi zamlouvá.

"Tohle je opravdu dobrý nápad, jak přitáhnout děli k Baníku a fotbalu vůbec. A ve spojení s dětským sektorem a s tím, že si děti s pomocí opravdových dospělých fanoušků Baníku vytvoří své vlastní choreo, svůj vlastní banner do sektoru, se jedná o výborný projekt," pravil Jan Laštůvka, který si s dětmi ze základní školy Kosmonautů popovídal, zodpověděl jim jejich dotazy, a pak rozdal řadu autogramů stejně jako David Buchta s Klárou Pavlíčkovou.  

"V zahraničí jsem zažil, že jsme jeli besedovat do škol," pravil Jan Laštůvka, jenž ve své kariéře poznal, jak to chodí na Ukrajině, v Německu i v Anglii. "Ale aby se na tom podíleli i fanoušci a pomáhali dětem ze škol s výrobou choreografií, to jsem zažil jenom v Baníku. Ale to je jen další důkaz o tom, že fanoušci Baníku jsou nejlepší u nás a nejen u nás," poznamenal Jan Laštůvka, jemuž se líbil nejen zájem dětí o celou akci, ale také to, že žáci i někteří pedagogové přišli na besedu stylově oděni. "Někteří měli dresy, jiní šály, čepice, dodalo to celému setkání tu správnou atmosféru. Těším se, že se všichni uvidíme přímo na stadionu," dodal legendární gólman Baníku.

26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček