čt 6.7.2023
A-tým

Filip Kubala je hráčem Baníku!

Teď už je to oficiální – Baník je novým klubem Filipa Kubaly! Třiadvacetiletý ofenzivní hráč přestoupil do Ostravy z Hradce Králové a na Bazalech podepsal smlouvu na čtyři roky s opcí.

Rodák z regionu, třiadvacet let, produktivita. Hlavní motivy příchodu Filipa Kubaly. Vzhledem k jeho kontraktu i pozici v týmu na východě Čech však vedení Baníku muselo s Hradcem absolvovat sérii náročných jednání, než dokázalo ofenzivního fotbalistu ze smlouvy vyvázat. Jako součást kompenzace na východ Čech míří útočník Ondřej Šašinka, Baník si na něj však ponechal přednostní právo i právo zpětného odkupu.

„Filip je nesporně zajímavý hráč, který už má čísla, a přitom má v třiadvaceti pořád všechno před sebou. Navíc pochází z našeho regionu a v Baníku už jako kluk působil. Když jsme ho oslovili, bylo hned poznat, že sem opravdu chce jít a hrát za Baník. Jsme rádi, že se nám podařilo jeho přestup konečně dotáhnout,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Rodák ze Smilovic na Frýdecko-Místecku už v Baníku působil v žákovském věku, ale pak odešel do Slovácka, v jehož barvách začal nastupovat i v nejvyšší soutěži. Poslední dvě sezony byl jedním z nejproduktivnějších hráčů Hradce Králové s bilancí 12 gólů a 8 asistencí.

„Je to pro mě velká motivace. Baník je v tuto chvíli pro mě vrchol mé kariéry a posun dopředu. Jsem z kraje, znám klub, jeho legendy i slavné zápasy Baníku a těším se samozřejmě taky hlavně na fanoušky, kteří Baník podporují, kamkoliv přijedete,“ řekl Filip Kubala.

4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych