po 19.6.2023
A-tým

Filip Kubala a Filip Blažek zahájí přípravu

Královéhradecký ofenzivní hráč Filip Kubala (na snímku) a slovenský stoper Filip Blažek ze Skalice se v úterý zapojí do přípravy v Baníku. Oba hráči k tomu mají od svých stávajících klubů svolení. Baník s oběma kluby jedná o přestupech hráčů na Bazaly.

O tom, zda se alespoň jeden nebo oba hráči stanou členy ostravského kádru, se rozhodne v nejbližších dnech. Jak třiadvacetiletý útočník, tak také o dva roky starší stoper už ale mají od svých klubů svolení zahájit na Bazalech letní přípravu.

„Jednáme jak s Hradcem Králové, tak také se Skalicí. Oba hráče chceme získat do Baníku na přestup, věřím, že během tohoto nebo příštího týdne dotáhneme jednání do konce,“ řekl Luděk Mikloško, šéf sportovního úseku Baníku s tím, že oba Filipové se v úterý zapojí do prvního společného tréninku Baníku.

Už dříve Baník oznámil, že v jeho řadách s vědomím Slavie započne přípravu také Brazilec Ewerton, v Edenu naopak s posvěcením Baníku může začít trénovat Muhamed Tijani. Také v těchto případech kluby podmínky transferu dojednávají.

21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška