po 25.9.2023
A-tým

Filip Kubala: Díky trenérům za důvěru!

Do Baníku přišel s pověstí šikovného, bojovného a produktivního útočníka. První dvě položky naplňoval Filip Kubala od prvních okamžiků, kdy začal ostravský dres oblékat. Jen tu třetí, nejočekávanější položku, ne a ne číselně zhodnotit. V utkání se Zlínem to konečně přišlo. Nejdřív jeden gól a brzy po něm i druhý! Filip Kubala už ví, jaké to je střílet góly za Baník.

Ač se mu v prvních ligových kolech střelecky nedařilo, fanouškům se jeho výkony líbily. A také trenér Pavel Hapal jej po zápasech za pracovitost chválil a znovu a znovu jej stavěl do základní sestavy. Po zásluze. Věřil mu.

„Tohle je pro hráčovu sebedůvěru hrozně důležité,“ cenil si i po utkání se Zlínem Filip Kubala důvěry, kterou do něj Pavel Hapal neustále vkládal. „Cítil jsem to a moc za to trenérům děkuju,“ řekl útočník Baníku.

Od prvních minut utkání se Zlínem bylo na Filipu Kubalovi znát, jak moc chce nejpozději v tomto utkání nulu ze svého střeleckého konta v Baníku odstranit. Neustálá aktivita v šestnáctce, ale i mimo ni, několik střeleckých pokusů už v první půli, ale gól zatím ne.

Až po přestávce jej za stavu 1:1 skvělou přihrávkou našel spoluhráč Ewerton. Filip Kubala se nejdřív zbavil bránícího soupeře, pak vyhodnotil, kam bude nejlépe střelu poslat, a přesně to udělal. Obstřelil gólmana Rakovana a zacílil k jeho vzdálenější tyči.

O chvíli později svůj nenasycený střelecký apetýt uspokojil znovu. Tentokrát si v šestnáctce přesně naběhl na přihrávku Patricka Kpoza. A jedním dotekem ji nekompromisně uklidil k tyči. Bác – 4:1!

„Ano, vím, že to čekání bylo dlouhé. Bylo. Pro mě, pro spoluhráče i pro fanoušky, protože očekávání mých gólů a asistencí tady prostě byla,“ vyprávěl Filip Kubala po utkání. „Ale že by mi spadl kámen ze srdce, to bych neřekl, protože ty výsledky i výkony už jsme měli, postarali se o ně ostatní kluci,“ říkal nový muž na letošní střelecké listině Baníku.

Těžkou hlavu si tedy z toho, že se mu zatím nepodařilo vstřelit gól, prý nedělal. „Ale už přece jen bylo cítit, že se série zápasů bez toho, abych dal gól, natahuje. Děkuju, že se to podařilo prolomit doma před našimi fanoušky. Užil jsem si to s nimi,“ pravil Filip Kubala.

Dva góly má na kontě, možná o to víc teď fans budou očekávat další. Znáte náročného ostravského fanouška. „Věřím, že se to otevře, ale neříkám, že to tam teď bude padat pořád. Nějaká ta okénka tam určitě zase budou, má to tak každý útočník. Ale motivace a povzbuzení to určitě je,“ dodal Filip Kubala.

20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka