st 28.9.2022
Aktuální zprávy

Filip Kaloč: Postup na EURO? Nepopsatelné!

Česká fotbalová reprezentace do 21 let slaví a s ní i její kapitán, baníkovec FILIP KALOČ! Barážový souboj s Islandem skončil pro Česko úspěchem a mladý národní tým bude příští rok součástí mistrovství Evropy v Gruzii a Rumunsku.

"Byl to nepopsatelný pocit. Něco, o čem jsme snili, za čím jsme si šli a co se najednou stalo skutečností," popisoval s odstupem několika hodin Filip Kaloč šťastný okamžik, kdy sudí Krogh v úterý v podvečer v Českých Budějovicích naposledy fouknul do píšťalky a bylo náhle jasné, že tým trenéra Jana Suchopárka míří na EURO. Po výhře 2:1 na Islandu stačila Čechům v Budějovicích remíza, a té se také Filip Kaloč a spol. dočkali. I když zápas byl přece jen nervóznější, než si před utkáním Češi připouštěli.

"Nechtěli jsme bránit stav 0:0, naopak, chtěli jsme hrát dopředu, sami o výsledku zápasu nějakým gólem co nejdřív rozhodnout. Ale přece jen na nás ta tíha důležitosti zápasu nějak postupně doléhala a zvláště v těch posledních minutách nás musel několikrát podržet Matěj Kovář v brance. Ale povedlo se, jsme tam a na víc už se historie ptát nebude," líčil Filip Kaloč své dojmy z klíčového duelu.  

Češi samozřejmě šli do kvalifikace o EURO s cílem postoupit. "Od samého začátku jsme o tom snili, ale s přibývajícím časem jsme se stále více přesvědčovali o tom, že máme opravdu silný tým. O to víc a sebevědoměji jsme si pro ten postup šli. Porazila nás jen Anglie, nikdo jiný, náš postup je zasloužený," poznamenal Filip Kaloč.

 Obvyklý kapitán "Lvíčat" šel do hry obou barážových zápasech nezvykle až v průběhu druhého poločasu, což bylo dáno předchozím zraněním, kvůli němuž chyběl i v sestavě Baníku. "Jsem rád, že jsem se v obou zápasech na hřiště dostal a mohl klukům pomoct," dodal k věci.

Koho si mají Češi přát do bojů v základní skupině šampionátu, to Filip Kaloč ještě neřeší. "Akorát snad tu Anglii, se kterou jsme hráli v kvalifikační skupině, už bychom znovu dostat nemuseli. Vyzkoušeli jsme si to, zážitek máme, ale teď bychom snad mohli potkat nějaké jiné soupeře," přál se záložník Baníku.

Radosti z postupu si užil dosyta, teď už se bude muset soustředit na sobotní duel Baníku s Českými Budějovicemi. "Moc se na ten zápas těším. Jednak mám v sobě pořád tu radost z postupu a jednak jsem kvůli zranění nějakou dobu chyběl a už mi to moc chybí. Zápas s Budějovicemi je důležitý, musíme potvrdit ty body z posledních zápasů a posunout se zase výš. Věřím, že přijde hodně lidí a že to zvládneme," uzavřel Filip Kaloč. 

13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný