pá 9.2.2024
A-tým

Ewerton zůstává v Baníku!

Ewerton pokračuje v Baníku! Sedmadvacetiletý Brazilec odehraje i jarní část sezony definitivně v ostravských barvách. Kluby se dohodly na hostování s opcí.

Pouhý den před startem ligového jara se uzavírá zimní sága s názvem Ewerton. A končí tak, že kreativní Brazilec zůstane na Bazalech!

Rodák z Jižní Ameriky, spolu s Abdullahi Tankem nejproduktivnější hráč podzimního Baníku, nejprve na konci kalendářního roku 2023 balil věci a na vyžádání se vrátil do Slavie, ale během ledna, ani úvodu února se jeho případný transfer do zahraničí nerealizoval.

Tím se i zvyšovala šance, že by rovněž jaro mohl odehrát v Ostravě. „Celou dobu jsme avizovali, že o něj máme zájem. Rozhodující jednání proběhlo ve čtvrtek v Praze a jeho výsledkem je, že Ewe zůstává na hostování v Baníku i pro jarní polovinu sezony. Pro nás bylo velmi důležité, že i Ewe v Baníku měl zájem pokračovat a věříme, že znovu bude tím rozdílovým hráčem jako na podzim,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Vzhledem k rychlému vývoji se Ewerton k týmu připojí už rovnou v pátek v Českých Budějovicích, kam mužstvo po dopoledním tréninku odjíždí. „Já jsem s ním byl celou dobu v pravidelném kontaktu. Víme, jaký to je profík, navíc trénoval se Slavií. Takže nemám pochybnosti, že je na sezonu výborně připraven a těšíme se na pokračování spolupráce,“ řekl trenér Pavel Hapal.

12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
32
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
95
Daniel
Holzer
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
9
David
Buchta