před 3 dny
A-tým

Ewerton přestoupil do Baníku!

Co Ewerton a Baník? Zpráva, na kterou všichni čekali, je tu. Sedmadvacetiletý Brazilec se definitivně stává hráčem Baníku, který ho kupuje ze Slavie Praha!

Nejproduktivnější hráč Baníku v uplynulé sezoně, autor 14 gólů a 5 asistencí, mění hostování na Bazalech v trvalý přestup. Se slezským klubem se dohodl na tříleté smlouvě, kterou podepsal dnes těsně před odjezdem na soustředění.

„Nejsme v pozici, kdy bychom si mohli kupovat hráče, na kterého si ukážeme. Máme nastaveny určité finanční mantinely a možnosti, přes které nemůžeme v rámci jakési vlastní ekonomické odpovědnosti jít, ale tady jsme je o něco překročili. Je to opravdu výjimečná situace, protože investujeme do hráče, který tady za rok prokázal velikou kvalitu, produktivitu a rozdílovost. Je to investice, která nám dává smysl, i s ohledem na to, že jsme se po dlouhé době dostali do pohárů,“ prohlásil šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Baník vyplatil Slavii částku, kterou vyvázal Brazilce z platného kontraktu v Edenu. Součástí dohody s hráčem je ale i úmluva, že v případě lukrativní zahraniční nabídky mu umožní odejít do ciziny.

Ewerton tak dnes do Opalenice odjíždí už jako kmenový hráč Baníku.

Zápasy

29.
sobota
června
Pogoň Štětín VS Baník
Přátelská utkání
3.
středa
července
16:00
Lech Poznaň VS Baník
Přátelská utkání

Další články

0
Paixao da Silva
Ewerton
0
Filip
Kubala
0
Michal
Frydrych
0
Jiří
Boula
0
Tomáš
Rigo
0
David
Buchta
0
Abdullahi
Tanko
0
Daniel
Holzer
0
Jan
Juroška
0
Eldar
Šehić
0
Samuel
Grygar
0
Jakub
Markovič
0
Jiří
Letáček
0
Patrick
Kpozo
0
David
Lischka
0
Karel
Pojezný
0
Ladislav
Almási
0
Matěj
Šín
0
Jiří
Klíma