pá 26.7.2024
Aktuální zprávy

Erik Prekop: Jsem vděčný a šťastný!

Už v prvním poločase byl blízko gólu, brankář Urartu Gazarjan jeho ránu ale dokázal vyrazit. Ve druhé půli se ale ERIK PREKOP dočkal. Využil přesný centr Patricka Kpoza, zvýšil na 4:0 a mohl si tak poprvé užít, jaké to je vstřelit za Baník soutěžní gól...

Zápas skončil vítězstvím 5:1, utkání sledoval plný stadion, vy jste vstřelil svůj první soutěžní gól za Baník. Tak jaké jsou vaše dojmy z toho všeho?

Lépe jsem si to asi ani představit nemohl. První start tady na stadionu před výbornými fanoušky a hned toto všechno. Jsem velmi šťastný. A vděčný za ten gól, protože vždy když přijdete do nového klubu, ten první gól je nejdůležitější. Jsem opravdu šťastný a hlavně mě těší to vysoké vítězství, kterým jsme si utvořili nějaký ten polštář před odvetou.

Dlouho se nevědělo, co od FC Urartu vlastně čekat. Teď už za sebou máte první zkušenost. O jakého soupeře se tedy jedná?
Při pohledu na ten výsledek by se asi dalo lehce říct, že moc velkou kvalitu nemají. My jsme ale věděli, že ve středu hřiště svou sílu mají. Potvrdilo se to. Byli techničtí.  Ale já bych spíš vyzdvihl náš výkon, který splňoval všechny parametry. Hráli jsme výborný technický fotbal, rychlý. Takže bych hlavně vyzdvihl náš přístup a výkon.

Potvrdilo se, že soupeři vadil váš presink a rychlý a důrazný přístup k jeho hráčům...
Ano, to byl náš záměr. Věděli jsme, že budeme dobře presovat, dobře se posouvat, že to prvních patnáct minut napálíme, co to
dá. Vyšlo to, jednoduše nám odevzdávali balony, z toho jsme hrozili a připravili jsme si hodně šancí.

Po půli byl stav 3:0, s čím jste šli na hřiště do té druhé a jak jste vývoj hry po pauze vnímal?
Bylo to takové, že se naskládali na šestnáctku a moc prostoru tam na nějaké náběhy nebylo. Ale nebylo to o tom, abychom se
předháněli, kdo dá kolik gólů. Šlo taky hodně o to, abychom nějaké nedostali. To jsme bohužel nesplnili, protože jsme inkasovali v posledních sekundách.

Vraťme se k vaší vstřelené brance. To nebyla úplně čistá hlavička, že?
Ne, ne, spadlo mi to někam na prsa, nebo na rameno. Byl tam i velký kus štěstí, ale když máte dobrý den, tak vám jde naproti i to štěstí.

Jak na vás zapůsobila atmosféra na stadioně?
Neskutečná! Fantastická!

Co bude důležité před odvetou v Urartu?
Náskok máme velký, ale určitě k zápasu přistoupíme stejně, jako jsme k tomu přistoupili v prvním utkání. Nic nenecháme náhodě a půjdeme si tam pro vítězství. Nebudeme tam hrát nějakou kalkulovanou, kolik můžeme a kolik nemůžeme dostat gólů. To vůbec, bude to nastavené tak, že budeme chtít nedostat gól a s tím tam půjdeme. Chceme postoupit.

7
Karel
Pojezný
32
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
41
Mikuláš
Kubný
66
Matúš
Rusnák
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
30
Dominik
Holec
9
David
Buchta
0
Roan
Nogha
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
23
Issa
Fomba
6
Michal
Fukala
21
Jiří
Klíma
37
Matěj
Chaluš
14
Radim
Šudák
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
95
Daniel
Holzer
33
Erik
Prekop