čt 24.8.2023
A-tým

Eneo Bitri přestupuje do Valerengy

Albánský stoper Eneo Bitri opouští Baník. Za pár dnů sedmadvacetiletý obránce přestupuje do norského klubu Valerenga IF.

Eneo Bitri se s Ostravou loučí po sedmi měsících. Hráč, který na Bazaly přišel v lednu z FK Partizani Tirana, kývnul na nabídku klubu z norského hlavního města a v Oslu dnes podepsal i kontrakt.

„Nebudeme tvrdit, že nás to nemrzí. Eneo tady šel herně hodně nahoru a získal si své místo v základní sestavě. Z Norska ale obdržel na naše poměry opravdu lukrativní nabídku, a přestože i my jsme mu dali návrh nové smlouvy a jednali o nových podmínkách, on vyjádřil touhu odejít. Samozřejmě, smlouvu měl ještě skoro na rok s následnou opcí a mohli jsme tedy naléhat na to, aby ji dodržel, ale držet za každou cenu hráče, který chce jít pryč, by bylo spíše kontraproduktivní. Navíc i nabídka pro Baník byla finančně zajímavá,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Baník má i přes odchod Bitriho na soupisce áčka další čtyři střední obránce a také Patrika Měkotu v béčku. „Nestojí to tak, že bychom teď okamžitě museli za jakoukoliv cenu dovést nového stopera, když jeden odešel. Hráči, které v kádru máme, svou kvalitu mají. My hráčský trh monitorujeme nepřetržitě a průběžně si situaci analyzujeme. Ale nebudu předjímat, zda ještě v tomto přestupním okně k nějakému příchodu dojde. To je otevřené,“ dodal Luděk Mikloško.

28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács