po 23.1.2023
A-tým

Eneo Bitri přestupuje do Baníku

Do Baníku přichází albánský stoper Eneo Bitri. Šestadvacetiletý obránce, který si během podzimu připsal tři starty za reprezentační áčko, přestupuje na Bazaly z klubu FK Partizani.

Nová posila do Ostravy dorazila v pondělí: absolvovala zátěžový test a zdravotní prohlídku a vpodvečer podepsala smlouvu na rok a půl s opcí.

„Stopera jsme měli v hledáčku nějaký čas. A z hráčů, které jsme měli vytypovány, pro něj převážilo, že umí rozehrát, na svou výšku je poměrně pohyblivý a je výborný ve vzdušných soubojích. Ať v defenzivních nebo ofenzivních, dokáže dát gól,“ konstatoval šéf sportovního úseku Luděk Mikloško.

Eneo Bitri vloni vstřelil v barvách Partizani čtyři branky, před tím na hostování v kazašské Astaně přidal další dvě v předkole Evropské ligy proti Arisu Soluň a finskému KuPS. 

Baník po albánském bekovi sáhl také proto, že Jaroslav Svozil po zranění zatím stále nemůže hrát úplně na sto procent a podstupovat souboje, a tudíž měl na prahu jarní části jen tři střední obránce. Po zranění je i mladík Patrik Měkota a Zdeněk Říha bude zatím pravidelně nastupovat za béčko.

„Je mu šestadvacet, je to hráč v ideálním fotbalovém věku. Má už i nějaké zkušenosti s těžkými zápasy včetně pohárů a dokáže hrát i před plnými stadiony, má tedy předpoklady, aby zvládl přechod do Baníku,“ řekl Luděk Mikloško.

0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács