před 2 dny
Juniorka aktuality

Druholigové derby se odehraje v Jihlavě

Druholigové derby mezi SFC Opava a béčkem Baníku se bude hrát v Jihlavě. Termínem utkání je pátek 25. října od 18:00.

Zápas se dle rozpisu měl hrát v Opavě, jenže areál v Městských sadech v září postihly ničivé záplavy a stadion je včetně trávníku na delší dobu vyřazen z provozu. 

"Naší první přirozenou reakcí bylo, že si mezi kluby prohodíme pořadatelství a podzimní zápas odehrajeme v Ostravě, ale Městský stadion už je v tomto termínu pronajat pro potřeby atletiky. A to i včetně pondělního svátku 28. října, který by byl pro diváky nepochybně také atraktivní. Tím tato varianta padla, protože jiný certifikovaný stadion v Ostravě není," řekl tiskový mluvčí FC Baník Ostrava Marek Lorenc.

Pořádající klub tak musel hledat náhradní řešení a stadion, který by splňoval požadavky pro pořádání zápasů profesionální soutěže. Z několika různých návrhů nakonec vykrystalizovala Jihlava. 

"Derby s Opavou je pro fanoušky atraktivní zápas a v první řadě jsme proto zohledňovali dostupnost pro diváky. To znamená, že jsme preferovali jiné varianty, než hrát ve všední den někdy od 14:00 třeba sto kilometrů od Ostravy, a pak v sobotu, kdy naše áčko hraje v Pardubicích. Navrhovali jsme i neděli, ale k všeobecné shodě nedošlo. Respektujeme, že i Opava má své vlastní preference, po zářijových povodních není v jednoduché situaci a řeší řadu dalších problémů a stejně tak respektujeme, že jako dějiště zvolila Jihlavu, byť pro fanouška jednoho či druhého klubu to není ideální," doplnil Marek Lorenc.

15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
37
Matěj
Chaluš
13
Samuel
Grygar
95
Daniel
Holzer
66
Matúš
Rusnák
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
18
Roan
Nogha
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
21
Jiří
Klíma
32
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
33
Erik
Prekop
20
Abdullahi
Tanko
14
Radim
Šudák
30
Dominik
Holec
6
Michal
Fukala
23
Issa
Fomba
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
41
Mikuláš
Kubný