út 3.9.2024
Aktuální zprávy

Do Baníku přichází Alexander Munksgaard

Baník posiluje v zadních řadách. Tříletou smlouvu podepsal v úterý na Bazalech šestadvacetiletý dánský pravý obránce Alexander Munksgaard.

Přes 180 centimetrů vysoký hráč s četnými zkušenostmi z dánských mládežnických reprezentačních výběrů přichází z chorvatského HNK Gorica, v jehož dresu si v uplynulé sezoně připsal na své konto 28 startů v nejvyšší chorvatské soutěži. „Jeho příchod je pro nás příležitostí zvýšit konkurenci na pravé straně obrany,“ uvedl Luděk Mikloško, sportovní ředitel Baníku Ostrava.

"Když jsem se o Baníku dozvěděl, vyhledal jsem si o klubu, co se dalo. A zjistil jsem, že je to klub, který znamená pro své fanoušky a celé město hrozně moc," řekl Alexander Munksgaard po svém příchodu na Bazaly. "V té době Baník navíc hrál pohárové zápasy s FC Kodaň. A byl v obou zápasech lepším týmem. Hrozně mě překvapila atmosféra, kterou fanoušci vytvořili. To mě opravdu oslovilo a začal jsem cítit, že tady chci hrát a přinést tomuto klubu vše, co jsem se naučil ve svých předchozích působištích," dodal hráč se zkušenostmi z dánského Midtjyllandu, Aarhusu, Aalesundu či Lyngby BK.

12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
19
David
Lischka
33
Erik
Prekop
95
Daniel
Holzer
37
Matěj
Chaluš
14
Radim
Šudák
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
0
Roan
Nogha
5
Jiří
Boula
6
Michal
Fukala
32
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
30
Dominik
Holec
41
Mikuláš
Kubný
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
23
Issa
Fomba
21
Jiří
Klíma
66
Matúš
Rusnák
24
Jan
Juroška