pá 9.6.2023
Aktuální zprávy

Devatenáctka vyráží do boje o titul!

Poslední, i když velmi těžký, krok zbývá udělat baníkovské devatenáctce k tomu, aby se po dvaceti letech znovu stala českým mistrem. Pokud starší dorostenci Baníku dokáží v sobotu zvítězit na Spartě, zvednou mistrovský pohár. Utkání se hraje na Strahově od 13 hodin. Pořadatelé však upozorňují na dopravní omezení, kvůli kterým nebude možné dopravit se k tréninkovému centru Sparty na Strahově autem.

Jednou už se to devatenáctce Baníku v této sezoně podařilo. Co konkrétně? Porazit pražskou Spartu. V podzimním utkání v Ostravě zvítězil Baník 3:2! Tříbodový zisk v sobotní odvetě by Ostravany posunul k trofeji.  Dvoubodový náskok, který Sparta v tabulce na třetí Baník nyní má, zaručuje v případě remízy titul Letenským. 

"Čeká nás obrovsky těžké utkání. Je to Sparta Praha, má vynikající mužstvo," říká trenér Baníku U19 Václav Stráník. "Spartě stačí remíza, může proto hrát takticky a očekávám, že na nás s takovou taktikou vyrukuje a bude chtít vymačkat ze svého týmu to nejvíc, co v něm je. Mají rychlostní typy hráčů. My se na to ale chystáme, víme o tom a jedeme si to s nimi rozdat," pokračuje trenér baníkovského staršího dorostu.

Jakkoliv Václav Stráník uznává vysokou kvalitu soupeře, kvalita baníkovského kádru si s tou sparťanskou podle jeho slov nikterak nezadá. "Dovolím si říct, že kvalita našeho kádru je podobná. oni možná mohou mít na určitých postech individuality lepší než my, naší předností může být zase soudružnost týmu," říká trenér Baníku, který očekává, že se v sestavě Sparty objeví i mladí hráči, kteří v průběhu sezonu působili  v B-týmu Sparty, který hraje druhou ligu.

"Ale to je pro nás jen motivace ukázat, že máme na to se těmhle klukům vyrovnat a třeba i vyhrát," dodal Václav Stráník, jehož tým odcestuje v pátek odpoledne do Prahy, v sobotu dopoledne má v plánu krátkou procházku a ve 13 hodin rozehraje zápas sezony.

Pořadatelé upozorňují fanoušky, kteří se chtějí na utkání na Strahov vydat, že vzhledem ke konání cyklistického závodu L´Etape Czech Republic by Tour de France a s ním spojenými uzavírkami dopravních komunikací v okolí Strahova v den zápasu nebude možné zajet k tréninkovému centru Sparty, kde se utkání hraje, autem! Zároveň nebude fungovat zastávka MHD Koleje Strahov, na kterou jezdí autobusy číslo 143 a 149. Nejbližšími zastávkami MHD budou Stadion Strahov a Malovanka. Parkování bude možné v širším okolí Strahova, ale vzhledem k omezením je třeba počítat s přeplněností parkovacích míst.

Sparta bude utkání živě streamovat na své platformě live.sparta.cz.

35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
32
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
95
Daniel
Holzer
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška