út 8.8.2023
Aktuální zprávy

Devatenáctka startuje ve středu proti Slavii!

Poněkud opožděný, o to ostřejší start sezony čeká ve středu devatenáctku Baníku Ostrava. V dohrávce úvodního kola 1. celostátní ligy staršího dorostu, které bylo z drtivé většiny odehráno už o víkendu, hostí Baník Slavii Praha. Středeční duel se hraje na Vistě a má výkop ve 13:30.

V uplynulé sezoně hrála baníkovská devatenáctka do posledního kola o mistrovský titul. Také nově složený tým bude mít pod vedením trenéra Václava Stráníka vysoké ambice.

"V prvé řadě chceme samozřejmě připravit maximum hráčů k tomu, aby se úspěšně posunuli do dospělého fotbalu. Stejně důležité pro nás je, abychom se prezentovali co nejlepší hrou. A pokud jde o umístění, budeme se chtít v tabulce pohybovat co nejvýš," řekl Václav Stráník, který se svými kolegy z realizačního týmu připravil pro novou sezonu, jak to tak u mládežnických kategorií chodí,  nový tým.

"Kádr opustili hráči dorazového ročníku 2004, většina z nich se posunula do béčka, spolu s nimi odešli do béčka i někteří kluci ročníku 2005. David Krupička, Jirka Remiáš, Michal Málek nebo Jirka Koutný, to jsou hráči, kteří by ještě mohli působit v devatenáctce, ale pro jejich vývoj je prospěšnější už nyní je posunout do béčka, k čemuž také došlo," řekl Václav Stráník, jehož kádr doplnili především loňští mladší dorostenci, s nimi i někteří talentovaní hráči ročníku 2007, případně i posily zvenčí.

Že by také letos mohla hrát devatenáctka Baníku o absolutně nejvyšší pozice, tomu nasvědčovaly i zajímavé výsledky v přípravných zápasech. "Je pravda, že v přípravě jsme vyhrávali, nicméně zrcadlo nám nastaví až středeční zápas se Slavií, tedy s velice silným soupeřem," má jasno Václav Stráník, jehož tým se po Slavii v následném domácím utkání v rámci třetího kola střetne doma s pražskou Spartou. "Není to na úvod úplně snadný los, ale to není nic, na co bychom se měli nějak ohlížet. Ostatně žádný zápas v nejvyšší soutěži staršího dorostu nebude lehký," uzavírá trenér Baníku.

Streamy naleznete zde: https://stream.fcb-turnaje.cz

19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta