čt 4.7.2024
A-tým

David Lischka: Více bych si přál Tallinn

Stoper David Lischka se po dvou měsících od svého zranění v Plzni vrátil zase na trávník. Proti Dundee odehrál na soustředění v Opalenici první poločas. „Jsem za to rád. Byl to zase zápas po nějaké delší době, to dá hráči vždy nejvíce,“ řekl.

V jakém stádiu rekonvalescence teď momentálně jste?

Začínal jsem letní přípravu individuálně a teď už jsem absolvoval několik tréninků s týmem. S trenéry jsme se dohodli, že poločas zvládnu. Ten zápas vám dá vždycky nejvíce. Bylo to ještě náročné, ale jsem za to rád a věřím, že postupně budeme zvyšovat dávky. Jinak sval je už v pořádku.

K vašemu zranění došlo během zápasu v Plzni v nadstavbové části...

Vlastně při pohybu, kdy jsem se snažil dosáhnout na balon, jsem si sval natrhl. V ten moment mi bylo na nic, navíc zavinil jsem gól. Měl jsem už předtím párkrát sval natržený a tušil jsem v podstatě okamžitě, že to bude nějaká delší pauza. Ten pocit už znám. Bohužel se to naplnilo. Teď ale ještě o to víc s našimi fyzioterapeuty pracujeme na nějaké prevenci, abychom se tomu maximálně snažili předejít. Musím jim poděkovat, jak se starají.

Poprvé jste nastoupil do utkání s Emmanuelem Uchennou, jak se vám s ním na hřišti spolupracovalo?

Hrál dobře v béčku. Ale já Učiho znám už z Hlučína přes mého bratrance, který s ním hrál v jednom týmu. Chodil jsem se na ně občas podívat a už tam jsem si ho všiml. Má to dobře nastaveno, ale musí pokračovat v tvrdé práci.

Jako jeden z hráčů Baníku jste už hrál evropské poháry, tak jak se těšíte na předkolo Evropské konferenční ligy?

Těšíme se všichni. Je to čtrnáct let, co v Ostravě poháry nebyly, takže určitě tam je z naší strany natěšenost a úplně stejně cítíme, že tím hodně žijí fanoušci. Chtěli bychom dojít, co nejdále to půjde.

Jaká je vaše osobní preference: Tallinn, nebo Jerevan?

Já osobně bych volil Tallinn. Jednou už jsem tam byl a je to příjemnější než Jerevan. Jednak ta časová náročnost při cestě do Arménie, a pak v Jerevanu je v létě obrovské vedro a vlhkost. A i naši fanoušci by to do Tallinnu měli mnohem blíže. Takže více bych si přál Estonsko a uvidíme, jak to dopadne.

17
Michal
Frydrych
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
18
Roan
Nogha
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
95
Daniel
Holzer
41
Mikuláš
Kubný
12
Tomáš
Rigo
30
Dominik
Holec
37
Matěj
Chaluš
33
Erik
Prekop
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
6
Michal
Fukala
10
Matěj
Šín
23
Issa
Fomba
7
Karel
Pojezný
66
Matúš
Rusnák
13
Samuel
Grygar
14
Radim
Šudák
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
32
Paixao da Silva
Ewerton