st 19.6.2024
A-tým

Daniel Holzer: Baník šel v mnoha směrech nahoru

Je jednou ze tří posil, jejichž příchod už Baník oficiálně oznámil. Narozdíl od Erika Prekopa a Michala Fukaly míří do velmi známého prostředí. Jakby také ne, vždyť DANIELA HOLZERA pojí s Baníkem silné pouto. V modrobílém dresu už odkopal 150 ligových zápasů. Teď se může těšit na to, že další přidá.

Do Baníku se vracíte po třech letech. Jaké to byly roky?

Ve Slovácku jsem toho zažil hodně. Byla to taková jízda ligou, ale i evropskými poháry. Myslím, že jsme tam za tu dobu udělali dost práce. Bylo to povedené angažmá a budu mít na co vzpomínat.

Co rozhodlo o tom, že se vracíte na Bazaly?

Nabídka. Nějakou dobu jsem o ní věděl, taky jsem věděl, že ve Slovácku pokračovat nebudu. Definitivně jsem se pro Baník rozhodl po dovolené.

Změnil se Baník za ty tři roky, co jste tu nebyl?

Byl jsem na to, jestli a jak moc se za tu dobu Baník změnil hodně zvědavý. A musím říct, že mi ten klub za tu dobu, co jsem tady nebyl, připadá větší.

Co si pod tím přesně představit?

Prostě mi přijde takový honosnější, lepší. Cítím z toho, že to tady šlo v mnoha směrech nahoru. Marketingově i v dalších věcech okolo. Šlo to všechno nahoru a blíží se to ke špičce.

Přicházíte jako ortodoxní halfbek, nebo počítáte s jinou rolí na hřišti?

Uvidím, kde mě trenér využije. Mojí výhodou je, že těch pozic, kde můžu hrát, je více. Teď poslední dobou jsem hrával beka nebo právě toho halfbeka, tam se asi cítím nejlépe, ale je to na trenérovi. Já mu zahraju cokoliv, co bude chtít.

Jak důležitým lákadlem pro vás byla skutečnost, že Baník míří do pohárové Evropy?

Možná to tomu rozhodování pomohlo, ale klíčové to asi nebylo. Největší lákadlo bylo hrát zase za Baník, to je to hlavní. A vrátit se domů, kde mám rodinu. Na Slovácku to v tomhle směru ideální nebylo. První dva roky jsem bydlel v bytě, pak nás majitel vyhodil, protože byt prodal. Musel jsem jít bydlet na hotel a dvakrát týdně jsem dojížděl do Ostravy. To nebylo úplně ideální. Teď si konečně zase můžu užít dcerku i svou ženu. To bylo prostě jedno s druhým. Velkou roli sehrály i rozhovory s panem Bělákem a panem Mikloškem. Zatím z toho všeho mám moc dobrý pocit, tak uvidíme, jak to půjde dál.

Už známe výsledek pohárového losu, co mu říkáte?

Viděl jsem, že na soupisce toho estonského týmu je Ragnar Klavan, což je bývalý hráč Liverpoolu. Já Liverpoolu fandím, takže tohle by pro mě bylo určitě zajímavé. A mohl bych v případě postupu Estonců zavolat Vlasije Sinjavského, kterého znám ze Slovácka, aby mi o tom týmu řekl něco víc. A potkali bychom se s bývalým spoluhráčem z Baníku Joelem Lindperem, který je sportovním ředitelem klubu. O Arméncích toho moc nevím, trenéři je určitě budou hodně sledovat a zjistí o nich co nejvíc. Takže pokud by postoupili oni, dostaneme kvalitní servis.

Postup kterého z těchto dvou týmů si přejete víc?

To je asi jedno, určitě si nebudu vybírat. Hlavní bude postoupit a dostat se do dalšího předkola.

Před několika dny ohromila Ostravu a fanoušky Baníku zpráva o tom, že město má v úmyslu ve spolupráci s klubem postavit na Bazalech nový stadion. Určitě jste ji také zachytil…

Ano, to je fantastická věc. Přál bych si na nových Bazalech zahrát, ale to už asi nestihnu. I když záleží, jak moc rychlí a šikovní ti stavbaři budou. Ale ano, je to fantastická zpráva pro klub i fanoušky. Všichni si přáli mít ten pravý domov, a ten je tady na Bazalech, ne ve Vítkovicích. Je skvělé, že pan Brabec a lidé z města se do toho dali. Už aby to bylo.

2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
23
Issa
Fomba
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
41
Mikuláš
Kubný
6
Michal
Fukala
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
18
Roan
Nogha
66
Matúš
Rusnák
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
14
Radim
Šudák
30
Dominik
Holec
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
37
Matěj
Chaluš
33
Erik
Prekop
12
Tomáš
Rigo
32
Paixao da Silva
Ewerton
95
Daniel
Holzer