čt 29.6.2023
A-tým

Další posila: Patrick Kpozo

Baník posílil ghanský reprezentant Patrick Kpozo! Pětadvacetiletý fotbalista na levý kraj sestavy na Bazaly přestoupil z týmu úřadujícího moldavského mistra Šeriffu Tiraspol.

Rodák z hlavního města Ghany Accry do Ostravy přiletěl rovnou po reprezentačním srazu ke kvalifikaci Poháru afrických národů, v níž za svoji zem nastoupil proti Madagaskaru. Vzhledem k jeho platnému kontraktu v moldavském velkoklubu se nejprve Baník a Šeriff museli dohodnout na podmínkách přestupu, aby hráč ve čtvrtek po absolvování všech prohlídek uzavřel na Bazalech dvouletou smlouvu.

„Měli jsme ho vyhlédnutého od zimy a už v zimní přestávce jsme zvažovali jeho příchod, ale tehdy jsme do týmu ještě nechtěli sahat. Během celého jara jsme ho dále sledovali. Teď jednání částečně urychlily i zdravotní problémy na naší levé straně, ale jediný důvod to nebyl. Je to stále ještě relativně mladý hráč, který v minulé sezoně hrál těžké zápasy v Evropské lize například proti Manchesteru United, a věříme, že pro nás bude dalším zkvalitněním kádru,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Patrick Kpozo je odchovancem Inter Allies FC, ale v Evropě hraje už od dorosteneckých let. Hlavní část své dosavadní kariéry prožil ve Švédsku v klubech AIK Stockholm, Lulea, Östersund, krátce působil v norském Tromsö. Od loňského ledna byl hráčem Šeriffu Tiraspol a v uplynulé sezoně za něj odehrál takřka všechna utkání v evropských pohárech, tedy i proti Manchesteru United, San Sebastianu, Partizanu Bělehrad či Nice či proti Viktorii Plzeň v předkole Ligy mistrů.

7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo