po 24.7.2023
A-tým

D. Tetour: Chyběla nám nabídka a větší klid

Vstřelil první gól Baníku v nové sezoně, jeho penaltová trefa zůstala v Liberci žel jedinou baníkovskou. Také proto se DANIEL TETOUR musel po utkání zamýšlet nad příčinami porážky.

Baníku se vstup do sezony nepovedl. Zejména první poločas utkání v Liberci neodpovídal tomu, co si tým i fanoušci od utkání slibovali. Proč?

První poločas byl opravdu špatný. Když tak zavzpomínám, tak v Liberci jsme měli první poločas špatný už několikrát. Myslím, že teď to bylo tím, že jsme se možná trochu báli. Chyběla nám nabídka, pohyb, větší klid. Dělali jsme hrozně hloupé ztráty míče, které pak způsobily, že Liberec získal psychologickou převahu, zvládal nám chodit do protiútoků. To tak bývá. Když ztrácíte míče, nekontrolujete hru.

Nedařil se postup směrem dopředu...

Rozehrávka nám prostě nefungovala. Byl problém v tom, že když jsme se dostali s míčem na jednu stranu, hned jsme to tou stranou chtěli hrát dopředu. Aniž bychom si tu situaci připravili. Kdybychom šlápli na míč, rychle to otočili a udělali to tak dvakrát třikrát, více by se to otevřelo. Pár takových situací, kdy se nám to otevřelo, tam bylo. Tím jsme pak mohli překonat tu první linii Liberce a tu situaci řešit dál. Ale takhle jsme se dostávali pod tlak a nebylo to dobré.

Bylo to tedy hlavně vinou nervozity?

Jak jsem řekl, taková nervozita a strach hrát, to nás trochu svázalo. Máme nově poskládaný tým a souhra ještě není taková, jaká by měla být. A asi bylo vidět, že nervozita z toho v nás byla.

Co jste si říkali v kabině po prvním poločase?

Byli jsme samozřejmě skleslí z toho, jak se nám ten první poločas nepovedl. Ale vyříkávali jsme si ty věci, které jsem asi jmenoval, co jsme prostě chtěli změnit, a na začátku druhého poločasu se nám to hned podařilo. Přišla tam zajímavá situace, po které jsme kopali penaltu. Co víc jsme si od toho vstupu do druhé půle mohli přát? Pak jsme měli trochu územní převahu, ale nepodařilo se nám z ní nic vytěžit, Liberec navýšil na 3:1, a pak už pro ně bylo o dost snazší ten svůj náskok bránit.

Baník nyní čeká utkání se Slováckem. Co teď? Zapomenout na zápas s Libercem, nebo se z něj především poučit?

Zapomenout by asi dobré nebylo. Spíš vzít si ponaučení. Více se nabízet, udělat hráči, který má míč, maximální komfort, aby to měl komu hrát. Taky se musíme trochu zklidnit, hrát bezpečněji, jistější přihrávkou, abychom to byli my, kdo je na míči.

11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta