pá 21.6.2024
Juniorka aktuality

Béčko začalo přípravu na druhou ligu

Béčko Baníku je zpět v přípravě. Po krátkém desetidenním volnu dnes svěřenci Josefa Dvorníka absolvovali trénink na Bazalech.

Na startu se sešel postupový kádr, k němuž se po návratu z hostování navíc připojili Petr Jaroň (Prostějov) a jeho bratr Marek (Kroměříž), Abdulkarim Muhammed Jamiu (Prostějov), Emmanuel Chidubem Ogbu (Frýdek-Místek) a Michael Gergela (Kroměříž).

„Dneškem jsme rozjeli desetidenní blok do prvního přípravného utkání s Prostějovem. Rozjednáno je ještě nějaké doplnění kádru o několik hráčů a věřím, že někteří z nich už by se měli opravdu během nejbližších dnů připojit,“ řekl trenér Josef Dvorník, který vedl trénink i s novým asistentem Davidem Bernatíkem, na jaře působícím u áčka Sigmy jako spolupracovník Jiřího Saňáka.

Celý trenérský trojlístek Dvorník, Bernatík, Staš, kterému vypomáhá i trenér gólmanů Michal Daněk, po doplnění během přípravy pracovat přibližně s kádrem pětadvaceti hráčů. „Postupně to ale chceme trochu zúžit a jít více do kvality. Tím, že jsme postoupili a budeme hrát kvalitnější soutěž, chceme ve větší míře využívat hráče z áčka, kteří nebudou mít takové vytížení v lize. Druhá liga už je pro tyhle účely lepší než MSFL,“ upozornil Josef Dvorník.

Baníkovce čeká zkrácená měsíční příprava, kterou si v úvodu července zpestří soustředěním v Polsku. „Tím, že jsme měli dlouhou sezonu, dlouho jsme hráli i trénovali, a měli jenom krátkou pauzu, v tom nevidím žádný problém,“ řekl Josef Dvorník.


Aktuální kádr:

Struhař, Gergela, Kubný – Krupička, Měkota, Říha, Samuel, Hapal, Sirotek, Kilibarda, Temel, Drozd, Ogbu, Elekana, Málek, P. Jaroň, M. Jaroň, Holaň, Kašpárek, Chvěja, Jamiu


Program přípravy:

29. června: Prostějov – Baník (10:30, Leština)

1. až 6. července: soustředění v Polsku

3. července: Zaglebie Lubin II – Baník

6. července: Warta Poznaň – Baník (11:00)

13. července: Petržalka - Baník (čas i místo v jednání)

33
Erik
Prekop
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
6
Michal
Fukala
32
Paixao da Silva
Ewerton
41
Mikuláš
Kubný
66
Matúš
Rusnák
30
Dominik
Holec
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
23
Issa
Fomba
37
Matěj
Chaluš
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
18
Roan
Nogha
95
Daniel
Holzer
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
14
Radim
Šudák