po 10.7.2023
Juniorka aktuality

Béčko už také trénuje

Třetiligová rezerva zažívá klasický start letní přípravy. K velké obměně kádru se tentokrát přidala i změna na trenérské pozici, kdy Milana Chalupu vystřídal Josef Dvorník.

I když příprava začala, kádr se stále ještě bude dávat dohromady. „Jsme na začátku. Kádr se ještě bude měnit i v návaznosti na áčko a dorosty, takže současné složení ještě není určitě konečné,“ řekl Josef Dvorník.

Nejprve odchody. Z jarního kádru odešli David Stoklásek, Zdeněk Říha, Marek Jaroň a Stanley Chukwudi, kteří se připravují s druholigovou Kroměříží, Jakub Drozd trénuje ve Zlatých Moravcích, do Varnsdorfu odešel Roman Zálešák, po skončení smlouvy jsou volní Adam Provazník a Patrik Halda.

Do Baníku se z hostování ve Frýdku-Místku naopak vrátil Maxim Obuch, dále přišel mladý Brazilec Samuel Ferreira da Silva a v kádru je také nigerijské trio Chidera Jude Agbo, Emmanuel Uchenna a Muhammed Jamiu Abdoulkarim, kteří prošli stejnou akademií jako Yira Sor či Muhamed Tijani.

V kádru jsou i aktuálně zranění Matyáš Bitta a Jiří Koutný.

Baníkovci odehrají první přípravu v sobotu na hřišti divizní Hlubiny. MSFL pak zahájí 6. srpna v derby proti karvinskému béčku.


Aktuální kádr:

Mikuláš Kubný, Josef Struhař – Josef Jiříček, Karel Michlík, Samuel Ferreira da Silva, Michael Gotsiridse, Chidera Jude Agbo, Patrik Měkota, Emmanuel Uchenna, David Krupička, Jiří Remiáš, Michal Málek, Radim Šudák, Denis Látal, Martin Temel, Guy Reteno Elekana, Maxim Obuch, Muhammed Jamiu Abdoulkarim, Matyáš Bitta, Jiří Koutný.


Program přípravy:

15. 7. Hlubina - Baník (10:00)

19. 7. Baník - Zlín B (10:00, Vista)

22. 7. Žilina B - Baník 

29. 7. Gornik B - Baník

4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić