po 9.1.2023
Juniorka aktuality

Béčko se vrací do tréninku

Dlouhá zimní příprava dnes začala také třetiligové juniorce. Trenér Milan Chalupa ji zahájil s několika změnami v kádru.

Do béčka se ze staršího dorostu posunuli Karel Michlík, David Krupička, Maxim Obuch a Denis Látal, na zkoušce je gabonský útočník druholigové Líšně Guy Reteno Elekana a Patrik Halda z Frenštátu. Naproti tomu tým opustili Timofej Barkov a Rostislav Chylek (Frýdek-Místek), do druhé ligy mají namířeno Jan Fulnek (Vyškov) a Filip Sotorník (Chrudim) a také Zdeněk Říha je prozatím v přípravě s áčkem.

„Na začátku budeme postrádat i Kubu Drozda s Dominikem Holaněm, oba jsou zranění. Kádr ještě ale určitě není uzavřený, někdo na zkoušku by ještě měl přijít. Připojit by se k nám měl během příštích dnů i Gyang Emanuel Lucky, který už na podzim za nás několik utkání odehrál,“ uvedl Milan Chalupa.

Baníkovci budou největší část přípravy trávit na Vistě, na přelomu ledna a února je pak čeká stejně jako před rokem soustředění v Táboře.


Aktuální kádr: Dominik Matěj – Karel Michlík, David Stoklásek, Roman Zálešák, Patrik Halda, Jakub Drozd, Dominik Holaň, Marek Jaroň, David Krupička, Maxim Obuch, Martin Temel, Charles Stanley Chukwudi, Denis Látal, Guy Reteno Elekana, Gyang Emanuel Lucky


Program přípravy:

21. ledna: Žilina – Baník B

27. ledna až 4. února: soustředění v Táboře

28. ledna: Vlašim – Baník B

1. února: Slavia B – Baník B

8. února: Baník B - Kvítkovice

11. února: Uničov – Baník B

18. února: Zlín B – Baník B

25. února: Baník B – Górnik Zabrze B

30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić