před 3 dny
Juniorka aktuality

Béčko přehrálo zálohu Lubinu

I druhá letní příprava skončila výhrou béčka Baníku. Po vítězství v Prostějově přehráli baníkovci v rámci soustředění v Polsku rezervu Zaglebie Lubin zcela přesvědčivě herně i gólově 4:0.

Baník se ujal vedení zásluhou důrazné dorážky Nizozemce Komljenovice z malého vápna a pár sekund před poločasem se prosadila i jiná posila, útočník Tauš.

Ostravané měli proti celku z třetí polské ligy celé utkání místy až výrazně navrch a přidávali další branky. Drozdův centr od levé autové čáry prošel krátce po výměně stran vápnem a po odrazu od země zapadl k zadní tyči. A v 54. minutě se blýskl výstavní křížnou ranou pod břevno Marek Jaroň. Baníkovci mohli vyhrát i větším rozdílem, ale další možnosti už nevyužili.

„Kvalitativně jsme teď při veškeré úctě trochu dále než soupeř a to se na hřišti potvrdilo. Měli jsme hodně ofenzivních situací, které si potom musíme vyhodnotit po stránce náběhových věcí a postavení v ofenzívě. V defenzívě jsme tolik prověřeni nebyli, ale i takové zápasy musíme hrát a zkoušet při nich věci, které nacvičujeme v tréninku. Jsem spokojený, dali jsme pěkné branky. V sobotu nás důkladně prověří Warta Poznaň,“ řekl trenér Josef Dvorník.

Výsledek:

Zaglebie Lubin II – Baník B 0:4 (0:2)

Branky: 9. Komljenovic, 45. Tauš, 49. Drozd, 54. M. Jaroň

Sestava:

I. poločas: Struhař – Krupička, Temel, Ogbu, Sirotek – Málek, Holaň, Komljenovic, Chvěja, Kilibarda – Tauš

II. poločas: Gergela – Krupička (64. Sirotek), Kluiters, Temel (64. Ogbu), Samuel – Elekana, P. Jaroň, Drozd, M. Jaroň – Jamiu, Kašpárek

0
David
Buchta
0
Jiří
Letáček
0
Abdullahi
Tanko
0
Samuel
Grygar
0
Jiří
Boula
0
Karel
Pojezný
0
Tomáš
Rigo
0
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
0
Patrick
Kpozo
0
Michal
Frydrych
0
Jiří
Klíma
0
Filip
Kubala
0
Ladislav
Almási
0
Jakub
Markovič
0
Eldar
Šehić
0
Daniel
Holzer
0
David
Lischka
0
Matěj
Šín