včera
Aktuální zprávy

Baňky stojí před dalším těžkým testem

Poslední velký výkonnostní test před koncem první poloviny základní části 2. ligy žen čeká v sobotu v Českých Budějovicích fotbalistky Baníku. Na hřišti SCM Mladé nastoupí Baňky proti domácímu Dynamu, které dosud v této sezoně prohrálo pouze jediný duel.

Tohle bude pravý magnet 9. kola a dokonalé vyvrcholení první poloviny základní části 2. ligy žen. Na domácí straně Dynamo České Budějovice, které dosud prohrálo pouze zápas s béčkem Sparty, jinak neztratilo ani bod a spolu s Olomoucí se pyšní největším počtem nastřílených gólů. Na straně druhé Baník Ostrava, jediný tým, který dosavadních sedm odehraných duelů (zápas s Duklou byl kvůli povodním odložen) proměnil v plný počet vítězství. Jde o mnoho, do první ligy postoupí jen vítěz a sobotní duel může v tomto směru leccos napovědět.

Vážnost zápasu vnímá i trenér ženského týmu Baníku Witold Zajac. Jeho výběr vycestoval do Českých Budějovic s denním předstihem. "Chceme být optimálně odpočatí a připravení na zápas. Víme, jaký soupeř na nás čeká. Známe jeho silné stránky, na ty jsme se připravili, budeme ale zároveň chtít využít jeho slabin," řekl trenér Baníku, který věří, že jeho tým, který dokázal zdolat i béčko pražské Sparty, prokáže v Českých Budějovicích svou kvalitu. "Máme silný tým, naše morálka roste zápas od zápasu a kvalita naší hry rovněž. Víme, že se všichni mobilizují, aby nám sebrali body, ale jsme na to připraveni, známe svou hodnotu a věřím, že po sobotním zápase budeme stále jediným neporaženým týmem ve 2. lize," dodal Witold Zajac.

10
Matěj
Šín
30
Dominik
Holec
18
Roan
Nogha
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
33
Erik
Prekop
21
Jiří
Klíma
41
Mikuláš
Kubný
14
Radim
Šudák
5
Jiří
Boula
23
Issa
Fomba
9
David
Buchta
37
Matěj
Chaluš
32
Paixao da Silva
Ewerton
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
66
Matúš
Rusnák
35
Jakub
Markovič
95
Daniel
Holzer
6
Michal
Fukala
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala