čt 18.4.2024
Aktuální zprávy

Baňky startují nadstavbovou část

Zápasem na půdě Lokomotivy Brno vstoupí v sobotu 20. dubna v 11 hodin v brněnském areálu Sokolova do nadstavbové části 1.ligy žen fotbalistky Baníku. Cíl? Zvítězit, dostat pod sebe v tabulce kromě Pardubic i Brno a ještě více se vzdálit jediné sestupové pozici.

Situace je pro Baník výrazně pozitivnější, než byla před rokem, kdy Baník v roli prvoligového nováčka vstupoval do nadstavby z poslední, tedy jediné sestupové pozice. Ta nyní přináleží Pardubicím, Baník je ve čtyřčlenné skupině o záchranu aktuálně třetí s šestibodovým náskokem na čtvrté Pardubice a dvoubodovým mankem na druhé Brno. Vedoucí Plzeň má o deset bodů více než Brno a sestupu už se obávat nemusí.

"Chceme mít co nejdříve jistotu záchrany. A k tomu potřebujeme v Brně vyhrát," říká před sobotním duelem trenér Baněk Witold Zajac. Velmi dobře si samozřejmě pamatuje, že uspět na brněnském hřišti se ženám Baníku povedlo také v základní části, kdy Baňky v Brně porazily Lokomotivu 2:0. 

"Tímto nedávným vítězstvím jsme ukázali, že jsme lepším týmem. Jedeme to do Brna dokázat. Jsme připraveni, motivovaní, hladoví po vítězství a těšíme se," dodal trenér žen Baníku Ostrava.

13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček