pá 17.3.2023
Aktuální zprávy

Baňky míří na Slavii s posilou z Kanady

Se zajímavou posilou nastoupí v sobotu fotbalistky Baníku do těžkého utkání na hřišti vedoucí Slavie. Kádr „Baněk“ totiž posílila jedenadvacetiletá Kanaďanka Shyanne Reidová. Mladá obránkyně v Ostravě zůstane do konce sezony a pomůže Baníku v boji o záchranu. Sobotní duel na Slavii, konkrétně v Horních Měcholupech, začne ve 14 hodin.

Pochází z Toronta, studuje v USA na univerzitě a naposledy kopala za univerzitní tým Coffeyville Community College. Nyní se rozhodla zkusit štěstí v Evropě. „O zájmu Baníku jsem se dozvěděla od mého agenta. Začala jsem o tom uvažovat, poradila jsem se s mámou a rozhodla jsem se za touto zkušeností vyrazit. Evropský fotbal je na vyšší úrovni než ten v Americe a já bych se v budoucnu, až dostuduju, chtěla fotbalu věnovat profesionálně. Myslím si, že těch několik měsíců, které prozatím v Baníku strávím, mě můžou jen posunout,“ pravila Shyanne Reidová. Jejíž maminka má kořeny v Anglii a i díky tomu v minulosti kopala za ženský tým Arsenalu.

„Na angažmá v Baníku se těším, jsem v Ostravě pár dní, ale zatím se mi tu všechno líbí,“ dodala mladá kanadská obránkyně.

„Shyanne nám doporučila agentura, se kterou dlouhodobě spolupracujeme. Je to univerzální hráčka, zvyklá hrát na postu levé obránkyně, přesně takovou fotbalistku jsme hledali. Náš kádr určitě posílí a věřím, že nám pomůže se záchranou první ligy,“ řekl k věci Richard Urban, manažer ženského týmu Baníku Ostrava, jenž prožívá nováčkovskou sezonu v první lize.

Shyanne Reidová odcestuje s týmem k sobotnímu utkání na Slavii, kde se nejspíše poprvé v dresu Baníku představí. Slavia, aktuálně o bod za vedoucí Spartou, je vysokým favoritem zápasu, pro Slezanky bude mnohem důležitější následný duel s Brnem, v němž chtějí „Baňky“ za každou cenu bodovat a pokud možno vyhrát. „Chceme se na Slavii co nejlepším výkonem odrazit k následujícímu zápasu s Brnem, z něhož chceme vybojovat body. To bude mimořádně důležité utkání,“ konstatoval trenér Witold Zajac před zítřejším utkáním.

12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič