út 3.9.2024
Aktuální zprávy

Baníkovci vítali prvňáky

Příjemnější nástup do školy měli ti prvňáci a vůbec žáci základních škol, kteří mají to štěstí, že navštěvují jednu z patnácti základek v regionu, na které se v pondělí zaměřili hráči a fanoušci Baníku. Právě někteří hráči a s nimi zástupci několika fanklubů FCB totiž v pondělí ráno vítali žáky, kteří se buď po prázdninách vraceli do svých škol, nebo do nich nastupovali úplně poprvé.

Přihodilo se to v pondělí ráno mnoha dětem z moravskoslezského regionu. Plné chmur ze skutečnosti, že prázdniny jsou minulostí a deset měsíců práce naopak právě začíná, přikráčelo dítko ke zdem školní budovy, když mu náhle v ústrety vykročil například usměvavý David Buchta. Popřál úspěšný školní rok, předal baníkovský rozvrh hodin a k tomu nějaký další dárek a neblahou náladu tím zcela rozptýlil. 

Takové příběhy se v pondělí odehrávaly na patnácti základních školách v regionu (podívejte se na video), někde čekali hráči, jinde fanoušci, všude to ale bylo s dárky v baníkovském provedení. "Jak lépe dětem zpříjemnit první školní den než setkáním se zástupci Baníku a předáním drobných dárků? Když jsme si tuto otázku položili a odpověděli jsme si, že nic lepšího děti cestou do školy potkat nemůže, věděli jsme, že do toho se zástupci našich fan klubů rozhodně půjdeme a k malým školákům vyrazíme," řekl Matěj Šturala, PR a marketingový šéf Baníku. "Tato akce je vlastně součástí projektu Mladých chacharů, který má už dnes mnoho podob od Sektoru Mladých chacharů přímo na stadionu, přes výjezdy Mladých chacharů a například po akci Baník na školách, kdy žáky základních škol navštěvujeme a snažíme se jim náš klub co nejvíce přiblížit," uvedla Tereza Šarmanová, která má v Baníku Mladé chachary ve své gesci.

"Přišli jsme žáky před nástupem do školy nejen přivítat, ale taky pozvat na fotbal," řekl před branami Základní školy Alberta Kučery v Ostravě - Hrabůvce David Buchta. "Hlavně jim přeju, ať jim školní rok vyjde. Teď jsou možná ještě nervózní, to já jsem byl taky. Takže ať je to přejde, ať se jim daří a ať je co nejdřív začne bavit chodit fandit na Baník, nebo přímo za Baník hrát fotbal," dodal hráč Baníku. 

17
Michal
Frydrych
30
Dominik
Holec
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
66
Matúš
Rusnák
23
Issa
Fomba
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
32
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
37
Matěj
Chaluš
6
Michal
Fukala
0
Roan
Nogha
24
Jan
Juroška
95
Daniel
Holzer
14
Radim
Šudák
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
41
Mikuláš
Kubný
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
33
Erik
Prekop
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo