po 20.2.2023
Aktuální zprávy

Baníkovci besedovali s žáky ZŠ Porubská

Na návštěvu mezi žáky Základní školy Porubská 832 v Ostravě – Porubě zavítali v pondělí vyslanci Baníku. V rámci projektu „Baník na školách“ přišli s dětmi porubské základní školy se sportovním zaměřením pobesedovat Filip Kaloč, Jiří Fleišman a s nimi i členka ženského týmu Baníku Kateřina Vojtková.

Baník se rozhodl prostřednictvím návštěv ostravských základní škol zintenzivnit vztah dětí z regionu k fotbalu, a především k Baníku. ZŠ Porubská je už třetí ostravskou základkou, na kterou zástupci slezského klubu v rámci projektu „Baník na školách“ zavítali. „Chceme tímto způsobem hráče Baníku ještě více přiblížit dětem a pomoci tak budovat vztah dětí k Baníku. Zároveň touto cestou zveme malé diváky do Sektoru mladého Chachara, který jsme pro malé fanoušky na stadionu vyčlenili a vzhledem k úspěchu, s jakým se tato akce setkala, v tom budeme trvale pokračovat,“ uvedl Matěj Šturala, marketingový a PR ředitel Baníku Ostrava.

Žáci porubské základní školy si v rámci celé akce zasoutěžili o sto lístků do sektoru, který je určen právě malým vlajkonošům a fanouškům. Ještě předtím ale v tělocvičně ZŠ Porubská pobesedovali s dvojicí hráčů a jednou hráčkou Baníku Ostrava. „Jak byste třemi slovy charakterizoval vašeho trenéra Hapala?“ zněl jeden z dětských dotazů z pléna. „Zkušenost, klid, charakter,“ odpověděl Filip Kaloč a Jiří Fleišman přikývl.

„Kdo z hráčů, kteří už z Baníku odešli, vám nejvíce chyběl?“ ptal se další z malých tazatelů. Odpovědi se ujal znovu Filip Kaloč. „Asi byste ho všichni měli znát, byl to Milan Baroš. Když skončil, ještě dlouho bylo v kabině znát, že tam už není,“ pravil záložník Baníku

Další z otázek se týkala přátelství v kabině. „Kdo v týmu je váš nejlepší kamarád?“ zněla otázka. Filip Kaloč jmenoval Nemanju Kuzmanoviče, Jiří Fleišman označil za svého nejlepšího kamaráda v Baníku Jana Laštůvku.

Nejhlasitějších reakcí se účastníci besedy dočkali při otázce, zda je jim bližší Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo. „Mám raději Messiho,“ řekl Filip Kaloč a Jiří Fleišman se k němu k velká radosti většiny publika v sále přidal. Kateřina Vojtková jmenovala druhého z obou velikánů a už dopředu věděla, s jakou se potáže. Kromě radostného zvolání se ozval také hukot z úst většiny malých účastníků besedy, která vyvrcholila autogramiádou všech tří baníkovských hostů.

„Moc se mi ta akce líbila,“ pochvalovala si Hana Petrová, ředitelka ZŠ Porubská 832, která úzce spolupracuje s porubským atletickým klubem. „Talenti táhnou a naše škola se na ty sportovní zaměřuje. I proto jsme rádi, že děti na příkladu hráčů Baníku viděli, kam je možné to ve sportu dotáhnout,“ našla si ředitelka porubské základní školy svůj pohled na věc. 

0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma