st 19.6.2024
A-tým

Baník zahájil přípravu

Baník ve středu dopoledne zahájil letní přípravu. Aktuální kádr momentálně sestává z 31 hráčů i včetně Tomáše Riga, který je na mistrovství Evropy se slovenskou reprezentací.

Do přípravy nastupují všechny tři dosavadní posily: Erik Prekop, Daniel Holzer a Michal Fukala. Čtvrtou novou tváří je dvacetiletý kamerunský defenzivní záložník Roan Nogha, který hrál na jaře za druholigovou Vlašim a předtím také za finský AC Oulu. „Jeho příchod se dotahuje,“ uvedl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

S Baníkem začíná přípravu i Brazilec Ewerton, ale o jeho nejbližší budoucnosti rozhodnuto stále není. Slavia mu zatím prodloužila působení v Baníku formou společné přípravy na novou sezonu. „Je to otevřené všemi směry. My samozřejmě zájem máme, ale stejně tak je tu možnost, že odejde za lukrativnějšími podmínkami do zahraničí,“ vysvětlil Luděk Mikloško.

Do tréninkového procesu se zapojuje i nigerijský stoper Emannuel Aririerisim Uchenna z béčka a dva navrátilci z hostování Ladislav Almási (Osijek) a Martin Hrubý (Dolný Kubín).

„Ten kádr pochopitelně není uzavřen. Jsme na začátku přípravy a průběžně bude docházet k nějakým změnám,“ řekl Luděk Mikloško.

Naplno ještě netrénuje David Lischka, který doléčuje zranění a má individuální plán.

Fotogalerie

19
David
Lischka
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
12
Tomáš
Rigo
66
Matúš
Rusnák
32
Paixao da Silva
Ewerton
37
Matěj
Chaluš
0
Roan
Nogha
7
Karel
Pojezný
6
Michal
Fukala
95
Daniel
Holzer
33
Erik
Prekop
30
Dominik
Holec
21
Jiří
Klíma
41
Mikuláš
Kubný
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
14
Radim
Šudák
23
Issa
Fomba
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín