út 6.8.2024
A-tým

Baník vyrazil do Dánska

Baník v úterý dopoledne nabral kurs Kodaň. V dánské metropoli ho ve středu od 19:00 čeká první zápas 3 předkola UEFA Konferenční ligy.

Tým se na sever Evropy vydal speciálem z Mošnova jen pět dnů po návratu z arménského Jerevanu. Nyní narazí na výrazně zvučnějšího rivala: FC Kodaň má za poslední roky v pohárové Evropě skvělé renomé a zvuk. Vždyť v loňské sezoně došel v Lize mistrů do osmifinále. 

„Víme, co nás čeká, viděli jsme řadu zápasů Kodaně. Ale necítíme se předem poraženi. Bude záležet i na nějaké osobní odvaze hráčů. Když podáme bezchybný výkon, můžeme být úspěšní. Jedeme odhodlaní, hráči se na to těší. Někteří takový zápas budou hrát poprvé v kariéře a věřím, že právě to pro ně bude ještě další motivace navíc,“ řekl kouč Pavel Hapal. 

Tomu se už do kádru vrátil uzdravený Tomáš Rigo, ve výpravě jsou i Issa Fomba a Roan Nogha. Doma naopak zůstali zranění David Lischka, Radim Šudák a Quadri Adediran. 

„Favoritem v tom dvojzápasu nejsme. Kodaň má opravdu spoustu zkušeností z pohárů včetně Ligy mistrů, ale my chceme překvapit,“ dodal Pavel Hapal, jehož výběr v úterý od 19:00 čeká předzápasový trénink na ploše Parken Stadium.

20
Abdullahi
Tanko
66
Matúš
Rusnák
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
32
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
41
Mikuláš
Kubný
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
37
Matěj
Chaluš
18
Roan
Nogha
23
Issa
Fomba
14
Radim
Šudák
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
10
Matěj
Šín
33
Erik
Prekop
6
Michal
Fukala
7
Karel
Pojezný
30
Dominik
Holec
95
Daniel
Holzer
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma