st 11.1.2023
A-tým

Baník si v Turecku poprvé zatrénoval

Za deštivého a větrného počasí přistál Baník ve středu odpoledne v turecké Antalyi. Nevlídné počasí, které Ostravany na tureckém území přivítalo, se nezměnilo ani po přesunu do Beleku, přesto si Baník v areálu nedaleko hotelu Susesi poprvé zatrénoval.

"Dnešní trénink svůj účel splnil, i když počasí ideální nebylo. Déšť nevadí, horší je vítr. Jakmile vítr ustane, bude to absolutně v pohodě, i kdyby pršelo i v dalších dnech," řekl trenér Pavel Hapal po návratu z úvodního tréninku herního soustředění. "Věřím, že tady splníme všechno, co jsme si předsevzali, to znamená především herní nácviky," pokračoval trenér Baníku.

Během středečního dne přijal Pavel Hapal nedobrou zprávu o tom, že zraněný kotník nedovolí Ladislavu Almásimu připojit se k týmu. Naopak, vyžádá si několikatýdenní léčení. "Je to pro nás ztráta. Dnes jsem s ním komunikoval a věřím, že bude co nejdříve zpátky. Viděl jsem nějaký záběr toho jeho došlapu na zem a z toho to vypadalo, že to zranění mohlo být velice vážné. Nakonec se zdá, že tak hrozné to nebude. Lékař mi psal, že do čtyř až šesti týdnů by mohl být fit, já věřím, že by to mohlo být i dřív," pokračoval Pavel Hapal, jehož tým v Turecku sehraje tři přípravné zápasy. "Věřím, že se v nich postupně začne stále více objevovat to, čím bychom se chtěli prezentovat i v ligových zápasech," dodal trenér Baníku.

11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula