čt 25.1.2024
A-tým

Baník si v Beleku poprvé zatrénoval

První trénink v rámci herního soustředění v Turecku mají za sebou svěřenci trenéra Pavla Hapala v Beleku. Přivítal je zde perfektně připravený sportovní areál nedaleko hotelu Susesi a baníkovci jej ve čtvrtek dopoledne v plném počtu využili.

Stejné prostředí hotelu Susesi jako loni, stejný tréninkový areál, poněkud obměněný kádr i realizační tým, ale oproti loňsku jedna zcela zásadní změna. Počasí. Zatímco loni přivítala baníkovce v Beleku vichřice s dešťová plískanice, do níž byl trenér Pavel Hapal nucen své hráče v prvních dvou dnech vyhánět, letos je povětrnostní obrázek úplně jiný. První trénink Baníku se konal za asistence příjemného dopoledního sluníčka.

Baníkovci využili hned tři připravené plochy, jedna posloužila rozcvičce, na té druhé, hlavní, probíhal trénink, třetí, poněkud menší plochu, si pro sebe zabrali gólmani.

"Je tu opravdu hezké počasí, k tomu ty výborné plochy, to je pro nás, kteří jsme sem přijeli z té středoevropské zimy, skoro až trochu nezvyk," usmíval se trenér Pavel Hapal po tréninku. 

K dispozici měl kompletní kádr osmadvaceti hráčů včetně tří gólmanů, který byl pro soustředění určen, zdravotní potíže nehlásil nikdo.

"První trénink byl velmi dobrý, jsem spokojený, teď už se budeme soustřeďovat na zápasy, které nás tu čekají.  Bude jich pět, z toho dva dvojzápasy, což znamená, že hráči budou dostávat větší minutáž, než tomu bylo v minulém roce. Což mírně změní i celkový koncept toho soustředění, protože budeme muset věnovat více času i regeneraci. Ale to je v pořádku, to herní vytížení je důležité, určitou herní minutáž dostanou všichni hráči, kteří tu jsou, včetně mladých odchovanců, které jsme s sebou do Turecka vzali," pravil Pavel Hapal, jehož tým nastoupí k prvnímu utkání v sobotu dopoledne proti Oboloni Kyjev a pak odpoledne ke druhému, kdy bude mít za soupeře Olimpiji Lublaň. 

30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar