út 28.2.2023
A-tým

Baník prodloužil smlouvu s Matějem Šínem

Spolupráce pokračuje! Baník a Matěj Šín se dohodli na novém kontraktu, který má platnost do 30. června 2025.

Teprve osmnáctiletý odchovanec si v uplynulých měsících prošel zvlášť perným obdobím, v němž dokázal pokořit vážné onemocnění, vrátit se na hřiště a minulý víkend dokonce vstřelit i svůj první ligový gól. Jeho úspěšný comeback do vrcholového fotbalu teď může symbolizovat i podpis nové, víceleté smlouvy na Bazalech.

„Jsme za to nesmírně rádi. Pro mě je Matěj vzor velkého bojovníka a příklad hráče, které bychom chtěli vychovávat v naší akademii v co největším počtu. Je dobře nastavený, nebojí se hrát, má předpoklady, aby byl velmi užitečným hráčem. Těší mě, že s ním můžeme počítat do dalších sezon,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Záložník české reprezentační devatenáctky je po Filipu Kaločovi a Martinu Hrubém v krátké době dalším odchovancem FCB, který uzavřel na Bazalech víceletou smlouvu.

„Matěj Šín vybojoval svůj hlavní zápas mimo fotbalové hřiště a zaslouží obrovský respekt za to, s jakým klidem a morální silou se s těžkou nemocí popral. Nyní už sto procent pozornosti věnuje fotbalu a potvrzuje, že jednoznačně patří mezi největší talenty českého fotbalu. Baník v něm vychoval moderního ofenzivního hráče, se skvělou technikou a výjimečným fotbalovým myšlením. Nepochybuji o tom, že v něm roste fotbalista s jednoznačně mezinárodním potenciálem,“ řekl Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce Sport Investu, která hráče zastupuje.

19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton