st 10.7.2024
Aktuální zprávy

Baník představuje hlavní sadu nových dresů

Bílý trikot s dominantním modrým pruhem uprostřed, klubový znak „na srdci“, k tomu modré šortky. Tak bude vypadat první sada dresů Baníku Ostrava pro nadcházející sezonu z dílny italské společnosti Macron. Klub nový dres představil také v originálním prezentačním videu.

První sada dresů určená primárně pro domácí utkání (klub už představil třetí, modrou sadu dresů) vznikala v úzké spolupráci designérů společnosti Macron s Baníkem Ostrava. „Chtěli jsme, aby se nová podoba dresu poněkud vymykala tradičnímu pojetí z minulých let, aby působil originálně a zároveň aby dres zůstal na první pohled ryze baníkovský,“ uvedl Jan Krejčíček, marketingový manažer FC Baník Ostrava.

Dres je vyroben z ekologického recyklovatelného materiálu. Vedle dominantních znaků ho zdobí také slezská orlice vytlačená částečně pod klubovým znakem a částečně také za jeho obrysy. Dalším důležitým prvkem je vytlačená první sloka baníkovské fanouškovské hymny „Baníčku, my jsme s tebou“ v boční partii dresu.

Klub pro představení dresu připravil také originální prezentační video. „Roli krejčího, který dres šije, si zahrál ostravský herec Vladislav Georgiev, jehož si fanoušci mohou pamatovat ze seriálu Stíny v mlze. V postavě figuranta poznají všichni fanoušci Matěje Šína, asistenty mistra krejčího ztvárnili členové našeho marketingového a PR týmu,“ řekl Matěj Šturala, marketingový a PR ředitel Baníku Ostrava. „Celý nápad i režie videa je dílem našeho kameramana Michaela Rady. Video jsme točili v tělocvičně na Bazalech, což samozřejmě nikdo nepozná,“ dodal Matěj Šturala.

Nové dresy si fanoušci budou moci koupit v klubovém fanshopu a e-shopu v prvním srpnovém týdnu.

Fotogalerie

19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
0
Roan
Nogha
32
Paixao da Silva
Ewerton
33
Erik
Prekop
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
41
Mikuláš
Kubný
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
37
Matěj
Chaluš
66
Matúš
Rusnák
30
Dominik
Holec
95
Daniel
Holzer
15
Patrick
Kpozo
23
Issa
Fomba
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
14
Radim
Šudák
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
6
Michal
Fukala