út 5.9.2023
Aktuální zprávy

Baník odměnil zachránce Vojtu

Baník Ostrava odměnil osmiletého chlapce, který před časem svou všímavostí, ohleduplností a uvědomělostí pomohl na Frýdeckomístecku zachránit nemohoucí ženu, a pozval jej do po vítězném utkání s Mladou Boleslaví do kabiny. Malý Vojta, fanoušek Baníku, tak mohl se zbytkem týmu sdílet radost z výhry a užít si vítězný pokřik.

Osmiletý Vojta si před časem cestou autem při průjezdu Frýdkem-Místkem všiml ženy, která zkolabovala a ležela na zemi. Okamžitě na to, co viděl, upozornil svou maminku. Ta otočila vůz a přispěchala i se synem k bezvládné ženě, aby jí poskytla první pomoc. To se naštěstí povedlo a přivolaná záchranka už seniorce poskytla vše další, co potřebovala. Nebýt však Vojtovy všímavosti a zejména rychlého apelu, kdoví, jaký osud by ženu postihl…

Záchranáři Moravskoslezského kraje pozvali Vojtu i s maminkou na výjezdovou základnu a osmiletého chlapce ocenili. Vojta je fanouškovským vyznáním baníkovec, a tak se akce zúčastnil také kapitán týmu Filip Blažek, který malému zachránci předal všemi hráči podepsaný dres a tašku s dárky. A pozval nejen Vojtu, ale celou rodinu také na utkání s Mladou Boleslaví. Po jeho skončení vzala kabina Baníku Vojtu mezi sebe a spolu s ním si užila radost z vítězství 2:0.

„Osmiletý Vojta ukázal skvělý charakter a my jsme hrdí na to, že je naším fanouškem,“ uvedl Matěj Šturala, marketingový a PR ředitel Baníku. „Proto jsme mu věnovali dres a pozvali ho do kabiny, takové skutky, byť by měly být samozřejmostí, je nutné ocenit a upozorňovat na ně. Právě proto, aby se samozřejmostí staly,“ dodal Matěj Šturala.

12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek