ne 14.1.2024
Aktuální zprávy

Baník obsadil v Katowicích druhé místo

Finálovou účastí ozdobil Baník účast na znovuzrozeném halovém turnaji v katowické hale Spodek. Výběr složený z hráčů rezervy vybojoval druhé místo.

Turnaj se podle očekávání odehrál ve vynikající atmosféře, o kterou se na tribunách starali jak fanoušci Baníku, tak tábory polských celků. Se specifiky halového fotbalu, který na hráče klade úplně jiné nároky než klasický venkovní fotbal, se svěřenci Josefa Dvorníka vypořádali výborně a hned na úvod základní skupiny porazili Podbeskidzie Bielsko-Biala 6:1.

Jedním z hráčů, kterým hra v hale vyloženě seděla, byl i gólman Martin Hrubý, který se aktivně zapojoval do hry a dokonce dvakrát se střelecky prosadil. Nakonec byl vyhlášen i nejlepším brankářem turnaje.

I když Baník ve druhém utkání skupiny nezvládl koncovku a proti Górniku za stavu 3:2 v závěrečných necelých dvou minutách čtyřikrát inkasoval, postoupil do semifinále, v němž po jednoznačném průběhu deklasoval Gieksu 10:3.

Ve finále se ale baníkovci museli sklonit před slovenským prvoligovým celkem Železárny Podbrezová, který si vytvořil tříbrankové vedení. Baník už jen snižoval góly Elekany a Sirotka.


Výsledky základních skupin:

GKS Katowice - ROW 1964 Rybnik 7:1, Górnik Zabrze - Podbeskidzie Bielsko-Biała 4:2, Rybnik - FK Železiarne Podbrezová 2:9, Podbeskidzie - Baník 1:6, GKS Katowice - Podbrezová 3:1, Górnik - Baník 6:3

Semifinále:

Baník – GKS Katowice 10:3, Podbrezová – Zabrze 6:4

Finále:

Podbrezová - Baník 5:2

O 3. místo:

Zabrze – GKS Katowice 6:2

O 5. místo:

Podbeskidzie – Rybnik 6:2


Sestava Baníku: Hrubý, Struhař - Sirotek, Kopr, Agbo, Michlík, Samuel, Elekana, Bewene, Drozd, Kilibarda, Hapal, Chvěja, Remiáš, Uchenna, Temel, Jamiu, Bitta

77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković