st 14.8.2024
A-tým

Baník kontra FCK. Velká odveta je tu (čtvrtek, 19:00)

Velký zápas, jaký v Ostravě dlouho nebyl. Baník se v odvetě 3. předkola UEFA Konferenční ligy na ostravském městském stadionu utká o postup do závěrečného předkola s věhlasným FC Kodaň. Vyprodané utkání se hraje ve čtvrtek od 19 hodin.

Dánský velkoklub má z prvního utkání na domácí půdě náskok 1:0. Baník tedy potřebuje minimálně stejným rozdílem vyhrát, aby si vynutil prodloužení. Pravidlo o počtu vstřelených branek na hřišti soupeře už neplatí, jakákoliv výhra Baníku o gól rovná se prodloužení.

„Škoda toho inkasovaného gólu v závěru. Už to bylo ve chvíli, kdy jsme věřili, že bychom tu remízu mohli uhrát a výchozí výsledek by pro nás byl ještě lepší. Ale to stejně nic nemění na tom, že pokud budeme chtít postoupit, vyhrát musíme,“ řekl trenér Pavel Hapal.

Baník bude mít ve čtvrtek v zádech dvanáctého hráče – vyprodaný stadion. „Atmosféra bude úžasná. Věřím, že kluci podají minimálně výkon jako v Dánsku a uvidíme, co z toho vzejde. Ale pořád musíme mít na vědomí, že soupeř, který stojí proti nám, je velice silný a pořád favoritem dvojzápasu. Výkon z Kodaně je pro nás velkým povzbuzením. Doufám, že budeme koncentrovaní a neuděláme nějakou chybou z přemíry snahy,“ řekl Pavel Hapal.

Oba soupeři zvládli svá ligová utkání o víkendu. FCK zvítězil na půdě Sönderjyske 2:0, Baník doslova v poslední minutě udolal bránící Hradec Králové. „Viděli jsme to jejich utkání a vypadali herně dobře. Teď už si určitě i oni dají větší pozor na nás a na situace, kterými jsme byli nebezpeční,“ uvedl Pavel Hapal, který s trenérským štábem zvažuje i možné nasazení tria stoperů, se kterým byl úspěšný v posledních dvou ligových zápasech. „Je to varianta, určitě ano. Jsem rád, že jsme uhráli dva zápasy s čistým kontem s trojkou vzadu. V hlavě něco máme, ale nebudeme odkrývat karty.“

Ať zápas dopadne jakkoliv, fanoušky určitě čeká velký zážitek. Sami se na něm můžete podílet tím tím, že dorazíte v bílém „dress codu“ a při utkání nebudete šetřit své hlasivky.

„Kabina je hodně natěšená. Mi udělalo radost, že v Kodani i kluci, kteří s takovými zápasy nemají žádné zkušenosti, působili zdravě sebevědomě a nerozklepala se jim kolena. Vydáme se ze všech sil a uvidíme, jak to dopadne.“


UEFA Konferenční liga - 3. předkolo, odveta:

Baník - FC Kodaň (čtvrtek, 19:00)

Rozhodčí: Attwell - Davies, Smith, VAR: Madley (všichni Angl.)

20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
0
Roan
Nogha
21
Jiří
Klíma
6
Michal
Fukala
41
Mikuláš
Kubný
33
Erik
Prekop
30
Dominik
Holec
9
David
Buchta
19
David
Lischka
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
32
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
95
Daniel
Holzer
23
Issa
Fomba
15
Patrick
Kpozo
14
Radim
Šudák
66
Matúš
Rusnák
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
37
Matěj
Chaluš