čt 1.2.2024
A-tým

Baník čeká poslední test

Poslední přípravný duel herního soustředění v Turecku čeká v pátek fotbalisty Baníku. Soupeřem jim bude FK Dečić, aktuálně druhý celek černohorské nejvyšší fotbalové ligy. Utkání se bude hrát ve Sport centru Kremlin v Beleku od 17 hodin (15:00 SEČ). Druhý den, v sobotu ráno, Baník Turecko opustí a vrátí se domů.

Bude to nejen poslední zápas tureckého herního soustředění, ale vůbec poslední přípravný duel před startem jarní části ligy. Takže jarní generálka? 

"Já to utkání jako generálku neberu. Odehráli jsme v Turecku už čtyři přípravné zápasy, vyzkoušeli jsme si, co bychom chtěli praktikovat v lize, máme už vazby mezi hráči i v celém týmu. Takže v utkání s Dečičem už nebudou devadesátiminutové minutáže, snad s výjimkou jednoho hráče, o kterém ještě uvažujeme, že bychom mu dali větší prostor. Jinak ale hráče o tu minutáž podělíme," uvedl před posledním testem zimní pauzy trenér Pavel Hapal.

Ten zatím může být s tím, co Baník v dosavadních přípravných zápasech v Turecku ukázal, relativně spokojen. "Výsledky v přípravě až tak důležité nejsou, ale pro sebevědomí hráčů jsou dobré výsledky potřeba. Zápasy nám ukázaly kvalitní výkony i pasáže, které se nám nelíbily. To si ale vyhodnotíme a na ligu budeme, věřím dobře připraveni," dodal Pavel Hapal.

15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma