út 26.9.2023
A-tým

Baník čeká pohár v Zápech

Je tu opět „anglický“ týden. Ligové boje Baník ve středu proloží zápasem 3. kola MOL Cupu v Zápech. Výkop je v 15:30.

Malý středočeský klub ležící mezi Prahou a Brandýsem nad Labem rozehrál aktuální sezonu famózně. Svou třetiligovou skupinu B vede po osmi kolech bez ztráty jediného bodu a se skóre 17:0. K tomu připočítejte dva pohárové zápasy proti Benátkám nad Jizerou (3:0) a druholigovému Táborsku (1:0). Tedy deset utkání, deset výher, ani jeden inkasovaný gól!

„Určitě se dá říct, že nás čeká tým na úrovni druhé ligy. Soupeř má výbornou fazonu, zatím všechny zápasy vyhrál, nedostal gól... Hráče už jsme upozorňovali, že to nebude lehký zápas, i s ohledem na menší hřiště, které v Zápech je,“ řekl trenér Pavel Hapal.

Zápy do třetího kola poháru dokráčely i před rokem, v něm ztroskotaly na Sigmě Olomouc, předloni ve stejné fázi soutěže vypadly zase s Hradcem Králové. V posledním utkání v bitvě prvního s druhým v neděli porazily Velvary 1:0 gólem bývalého hráče Sparty, Českých Budějovic či Senice Daniela Turyny. „Rozebírali jsme si je celkem důkladně. Především velice dobře brání, což je samozřejmě už na první pohled vidět i v tom, že ještě nedostali branku. V kádru má zkušené hráče, kteří hrávali i první nebo druhou ligu.“

Tým v utkání uprostřed týdne podle předpokladů čeká pohyb v základní sestavě. Mimo hru je ale kromě dlouhodobě zraněných Ladislava Takácse, Eldara Šehiće a Roberta Miškoviče také mladý záložník Samuel Grygar, jenž by v tomto týdnu mohl po lehčím zranění začít s tréninkem. 

„Nějaké změny uděláme, prostor dostanou i jiní hráči, ale na našem výkonu by to nemělo být znát. Přece jen kádr máme široký a kvalitní a věřím, že to na hřišti ukážeme. Jedeme si pro postup a uděláme pro to maximum,“ dodal Pavel Hapal.

30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala