st 31.7.2024
A-tým

Baník čeká odveta proti Urartu (čtvrtek, 17:00)

Startovní pozice výborná, teď to ještě dovést do zdárného konce. Baník se ve čtvrtek od 17:00 na stadionu FC Urartu v odvetě pokusí proměnit čtyřgólový náskok z prvního utkání v postup do 3. předkola UEFA Konferenční ligy.

I přes vysoké vítězství 5:1 z Ostravy není vyhráno a obezřetnost je na místě. Baník po tříhodinovém letu do Jerevanu nasává místní klima s teplotami dost přes třicet stupňů, které jsou predikovány i na dobu čtvrtečního utkání, jež se bude hrát od 19:00 místního času. Ve stejné době dnes mužstvo čeká i předzápasový trénink na hlavní hrací ploše stadionu Urartu.

Pavel Hapal už dříve naznačil, že dojde k pohybům v sestavě. „Něco v hlavě máme a nějaké změny uděláme. Sestava, ve které jsme hráli proti Jablonci, se určitě změní. Máme široký kádr. Jsem rád, že kluci, kteří přišli v neděli přišli do rozehraného zápasu, oživili hru a máme tedy více variant, jak do utkání sáhnout i v jeho průběhu,“ řekl kouč Baníku, který v Arménii postrádá marody Davida Lischku a Tomáše Riga.

Zatímco soupeř arménskou ligu rozehraje až příští týden, baníkovci jsou už v jednom kole. „O to více jsem rád, že jsme zvládli to těžké utkání proti Jablonci. Pro morál mužstva to bylo velice důležité a mohli jsme tady odletět v dobrém naladění,“ řekl Pavel Hapal, který předpokládá, že soupeř bude mít na domácí půdě velkou snahu odčinit porážku. „Uvidíme, jak na to zareagují v sestavě. Ale je jasné, že se nám to budou snažit ještě maximálně znepříjemnit. Jak už jsem říkal, jsme v poločase dvojzápasu a teď musíme zvládnout i tu druhou, neméně těžkou polovinu.“

Ani zhruba 3500 kilometrů od Ostravy nebude Baník v Arménii sám. Tým přijede podpořit několik stovek fanoušků, z nichž někteří jsou v Jerevanu už od začátku týdne. V okolí hotelu už bylo ve středu dopoledne možné narazit na ně i další české turisty, kteří se ke známému logu na klubových soupravách hlásili. "Jsme sice z Prahy a na fotbal jsme nepřijeli, ale víme o tom zápase a budeme vám fandit, ať to dotáhnete," hlásil jeden z fanoušků poté, co se s kamarády nechal vyfotit s realizačním týmem.


UEFA Konferenční liga – 2. předkolo, odveta:

FC Urartu – Baník (17:00 SEČ, Stadion Urartu)

Rozhodčí: Sarijev – Kalachjov, Labašov (všichni Kazachstán)

15
Patrick
Kpozo
41
Mikuláš
Kubný
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
6
Michal
Fukala
95
Daniel
Holzer
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
30
Dominik
Holec
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
33
Erik
Prekop
14
Radim
Šudák
23
Issa
Fomba
18
Roan
Nogha
7
Karel
Pojezný
32
Paixao da Silva
Ewerton
66
Matúš
Rusnák
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
37
Matěj
Chaluš