út 28.3.2023
Aktuální zprávy

Aukce retro dresů přinesla mládeži 271 tisíc korun

271 090 korun. To je celkový výtěžek z dražby výročních retro dresů z roku 1923, ve kterých Baník odehrál březnové mistrovské utkání proti Spartě.

Licitace probíhala přes dva týdny a dle očekávání se naplno rozběhla v pondělí v závěrečných hodinách. Nejdražší položkou se stal dres Filipa Kaloče, o nějž se v posledních minutách aukce strhla největší přetahovaná mezi několika zájemci. Nakonec se finálním příhozem vyšplhala cena na konečnou částku rovných 23 000 korun. Blízko této sumě byly i dresy Jiřího Fleišmana, Matěje Šína a Nemanji Kuzmanoviče.

„Děkujeme všem, kteří se zapojili a podpořili tím rozvoj, růst a výchovu baníkovské mládeže. Se všemi vyhrávajícími se spojíme a doladíme formu předání,“ řekl marketingový a PR ředitel klubu Matěj Šturala.

Celkový obnos poputuje na transparentní účet Nadačního fond Baník, který přispívá na rozvoj mládeže v klubové akademii. „Je to krásná částka, která se dá smysluplně využít. Máme v hlavě několik možností a nápadů, jak ty peníze investovat. Ale dokud jsme přesně nevěděli, kolik celková suma bude, těžko se dalo konkrétně plánovat. Samozřejmě veřejnost seznámíme s tím, na co pak konkrétního výtěžek padl. Jménem nadace chci všem fanouškům poděkovat za jejich zájem, kterým pomůžou rozvoji mládeže v Baníku,“ řekl předseda správní rady nadace René Bolf.

5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe