út 20.12.2022
Aktuální zprávy

Akademie Baníku vyhlásila své nejlepší hráče

Nejlepší fotbalisty a fotbalistky mládežnických kategorií Baníku vyhlásila Akademie FCB na své sobotní výroční akci. Cenu pro Dorostence roku si výjimečně odnesli dva fotbalisté, akademie ji udělila Matěji Šínovi a Martinu Hrubému.

Vyhlášení nejlepších hráčů a hráček mládežnických kategorií Baníku Ostrava bylo jedním z hlavních bodů sobotního Dne s Akademií FCB, který se konal ve sportovním centru v Ostravě - Dubině. Vedle prezentace celoroční práce Akademie FCB posloužila akce k tomu, aby se na místě sešli bývalí baníkovci z řad mládežnických týmů. Právo aktivní účasti měl každý hráč, který v minulosti odehrál alespoň jedno mistrovské utkání za dorost Baníku.

"Takových kluků se navzdory sněhové kalamitě, která v sobotu nastala, sešlo nakonec zhruba sto padesát. A už dnes se nám hlásí další hráči, kteří se o konání akce dozvěděli pozdě, že se v příštím roce chtějí také zúčastnit. Smyslem tohoto počinu je dát vědět všem těmto klukům, že na ně Baník nechce zapomenout a že si jich váží," řekl Roman Holiš, šéf Akademie FCB.  

Roman Holiš ujistil, že Baník na konci příštího roku uspořádá akci znovu. Den s Akademií FCB by se měl stát každoroční záležitostí předvánočního období. A jeho pravidelnou součástí bude také vyhlašování nejlepších hráčů jednotlivých kategorií FCB.

"O výsledcích této ankety rozhodují trenéři akademie. Letošní vyhlášení bylo výjimečné v tom, že jsme udělili dvě ceny pro Dorostence roku. Vedle Martina Hrubého, který na sobě udělal velký kus práce, si ji zasloužil také Matěj Šín. Jednak za to, jakým způsobem na sobě pracoval, dokud mu to zdraví umožňovalo. A pak také za to, jakou sílu a vůli prokázal a nadále prokazuje v souboji se zákeřnou nemocí a nyní po uzdravení ve snaze vrátit se zpět a být platnou součástí Baníku Ostrava. Matěj je velkou inspirací každému člověku, jemuž osud postaví do cesty podobně těžkou překážku. Blahopřání si ale zaslouží nejen on, ale všichni ocenění," dodal Roman Holiš.


Vítězové ankety o nejlepšího hráče Akademie FCB:

DOROST: Matěj Šín a Martin Hrubý

ŽÁCI: David Řeháček

PŘÍPRAVKY: Ondřej Škopek

JUNIORKY: Karolína Krupníková

ŽÁKYNĚ: Veronika Starzyková

BAŇKY-PŘÍPRAVKY: Sára Sakalíková

7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych