pá 15.10.2021
A-tým

Preview: Baník – Slovácko (sobota, 16:00)

Baník versus Slovácko, aneb souboj dvou týmů s nejlepší aktuální formou za posledních pět kol. U toho musíte být! Výkop v sobotu v 16:00 na Městském stadionu.


SOUPEŘ

Slovácko je pod taktovkou Martina Svědíka stabilně ukotveno v lepší polovině tabulky. Právě exostravský kouč a s ním nově další bývalí hráči Baníku Daniel Holzer, Ondřej Šašinka nebo i Lukáš Sadílek, který na Bazalech hrával v mládí, dodávají zápasu ještě větší náboj než obvykle. Slovácko z posledních sedmi kol stejně jako Baník nestačilo jen v Edenu na Slavii, střelecky se daří pětibrankovému Václavu Jurečkovi a hosté budou chtít dokázat, že v Ostravě se jim poslední dobou vede: vyhráli tu tři ze čtyř minulých duelů.


BANÍK

Baník v uplynulých pěti kolech ztratil jen dva body za remízu v Olomouci a je mužstvem s nejlepší ligovou formou, kterou se v reprezentační pauze snažil udržet tvrdým tréninkem. Přibližně deset dnů se ho neúčastnili z reprezentačních důvodů Filip Kaloč a Ladislav Almási, který však proti Slovácku nemůže kvůli červené kartě z Liberce stejně nastoupit. Baník v aktuální sezoně vyhrál všechna čtyři utkání na ostravské půdě a pod trenérem Ondřejem Smetanou drží na Městském stadionu sérii deseti zápasů bez porážky.


NÁZOR TRENÉRA

Jan Baránek: „Mužstvo jsme měli v přestávce relativně pohromadě, mohli jsme se na to utkání nachystat, věřím, že to bude fungovat. Víme, že máme stejně bodů, je to důležité utkání, ale hrajeme doma a chceme ho zvládnout. Oni jsou dlouho pohromadě, mají tam kvalitní hráče jako Petrželu, Kadlece i další, skloubené s mladou dravostí. Herní styl, který aplikují, vyžaduje dobrou fyzickou kondici, a jsou i na to dobře připraveni.“


DIVÁCI

Lístků na zápas je dostatek. Konkrétně pro zápas se Slováckem je přichystán dětský sektor na tribunách D6, D7 a D8.


11. kolo FORTUNA:LIGY

Baník (4. místo, 22 bodů) - Slovácko (5. místo, 22 bodů)

Sobota 16:00, Městský stadion Ostrava

Rozhodčí: Ginzel – Horák, Váňa, VAR: Machálek


Absence: Almási (trest za ČK), Kukučka (rekonvalescence) - Daníček (zranění)

Nejlepší střelci: Almási (5) – Jurečka (5)

Komu hrozí stop: Sor (3 ŽK) - nikdo


BANÍK VS SLOVÁCKO V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 36 | 15-6-15 | 50:47

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Pospěch 5 – Havlík 4

Nejvyšší výhra: 6:2 (23. února 2004)

Nejvyšší prohra: 2:5 (12. srpna 2017)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (21. března 2021)

Slovácko – Baník 2:1 (2:0)

Branky: 20. Daníček z pen., 26. Kohút – 54. vlastní Šimko. Rozhodčí: Franěk – Dobrovolný, Podaný – Machálek (video). ŽK: Divíšek, Kliment, Navrátil, Cicilia, Jurečka – Juroška, Ndefe. Bez diváků.

Slovácko: Nemrava – Kalabiška (81. Reinberk), Hofmann, Šimko, Divíšek – Havlík, Daníček – Petržela (57. Jurečka), Kohút (72. Sadílek), Navrátil – Kliment (81. Cicilia). Trenér: Svědík.

Ostrava: Laštůvka – Juroška, Pokorný, Stronati, Holzer (46. Fleišman) – Fillo (88. Svozil), Jánoš, Tetour, Kuzmanovič (46. Zajíc), Ndefe (73. Sor) – Šašinka. Trenér: Smetana.

7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek