čt 30.7.2020
A-tým

Baník hraje na Slovensku první zápasy

Už po čtyřech dnech přípravy jde Baník do úvodních zápasových testů. V rámci krátkého dvoudenního zájezdu na Slovensko se v pátek večer od 19:00 utká s Nitrou a v sobotu ráno v 10:00 ve Zlatých Moravcích s domácím ViONem. Oba zápasy jsou bez vstupného otevřeny divákům, Baník je bude rovněž streamovat na svém YouTube kanálu.

Baník v prvních prověrkách protočí celý širší kádr. Protože se bude hrát v krátkém časovém rozpětí, kouč Luboš Kozel do obou zápasů nasadí dvě různé jedenáctky. Do hry jsou samozřejmě připraveny i obě posily ze Slovácka Tomáš Zajíc a Jan Juroška.

„Je to završení prvního týdne, který byl zaměřen na nabírání fyzické kondice. Myslím, že hráči jsou teď asi v největší únavě, máme v plánu zátěž rovnoměrně rozložit mezi všechny členy kádru. Přesto se chceme dobře prezentovat a uhrát nějaký slušný výsledek, byť to ještě v této fázi přípravy není úplně ta hlavní priorita. Je to hlavně tak, aby hráči už měli i nějakou zkušenost se zápasem,“ řekl ostravský trenér.

Oba slovenské kluby už jsou v přípravě dále a zápasy s Baníkem jsou pro ně závěrečnou prověrkou před začátkem podzimní části nejvyšší soutěže, která na Slovensku startuje už o dalším víkendu.

„I když naše tréninky prozatím byly především o kondiční složce, snažili jsme se už současně pracovat i na nějakých herních a taktických věcech. Ale samozřejmě zatím převažovala ta kondiční složka,“ doplnil Luboš Kozel.


LINK na utkání s Nitrou 

LINK na utkání se Zlatými Moravcemi 

9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma