po 27.7.2020
A-tým

Vrátil se a sní o úspěchu Baníku

V Baníku strávil část žákovských a dorosteneckých let. Pak zamířil do Vítkovic, Hlučína, aby se nakonec vydal do Dukly. Zahrál si i v jiných českých druholigových klubech, nakonec ale vyzrál ve velmi dobrého pravého beka, jenž našel uplatnění ve Slovácku. Kolo se uzavřelo a Jan Juroška je znovu hráčem Baníku.

Ještě si velmi dobře vybavuje, jak na Bazalech ve svých mládežnických letech podával míče při ligových zápasech tehdejšího áčka. 

"Za Baník tehdy hráli takoví hráči jako Svěrkoš, Magera a další. Byla to tehdy silná éra, živě si to pamatuju," vrací se Jan Juroška  nejméně o jedno desetiletí zpět. 

Už se nechce vracet k tomu, proč tehdy v Baníku nemohl zůstat a vrátil se do něj až nyní velkou oklikou. "Bylo tady jiné vedení, zvolila se nějaká cesta, už bych to neřešil. Ničeho nelituju, tehdy to prostě bylo tak a teď se do Baníku vracím. Už bych to moc neřešil. Takhle to měla spousta jiných hráčů," poznamená Jan Juroška věcně k tématu a víc nemá potřebu jej rozebírat. 

Těší se na to, co bude. "Mým snem je udělat v Baníku nějaký týmový úspěch. Kádr je tu silný, chci udělat maximum pro to, abych tomu byl prospěšný," říká sedmadvacetiletý obránce. 

Už půl roku věděl, že do Baníku přestoupí. Jaro si ale ještě musel odkroutit ve Slovácku. "Snažil jsem se tam odvést maximální práci," ujišťuje. "Když jsem pak odcházel, trenér Svědík mi popřál, ať se mi daří. Je to trenér, který mi hodně pomohl," uzavírá čerstvá posila Baníku.

9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka