st 12.2.2020
Aktuální zprávy

Ondřej Šašinka před Slováckem: Už se hecujeme!

Podzimní část sezony strávil na Slovácku. Nastřílel v jeho dresu pět ligových gólů a vrátil se do Baníku. Natěšený a odhodlaný v podzimních výkonech na jaře pokračovat. V ostravském dresu. První příležitost dostane ONDŘEJ ŠAŠINKA dost možná už v sobotu, pokud jej trenér Luboš Kozel zařadí do sestavy. A osud si zalaškoval. Bude to na hřišti Slovácka!

„Moc se na ten zápas těším. A můžu říct, že už se hecujeme,“ podotýká útočník Baníku. Když se do svého mateřského klubu vrátil, netajil se tím, že mu angažmá na Slovácku pomohlo. „Hodně mi to dalo, cítím se teď jako úplně jiný hráč,“ řekl tehdy.

V průběhu přípravy, na jejímž začátku ho přibrzdilo zranění, dostával šanci se ukázat a trenér Luboš Kozel jeho přístup oceňoval. Ondřej Šašinka byl v přípravných zápasech vidět. Sbíral fauly na svou osobu, dostával se do finálních situací, přihrával spoluhráčům do šancí, sám se několikrát dostal do zakončení a na herním soustředění na Maltě vstřelil gól do sítě Birkirkary.

Teď věří, že se prosadí v lize. A třeba už v sobotu na Slovácku. „Jsou hodně bojovní. Presujou, to mají dobře naučené. Na to musíme najít recept. A uspět tam,“ říká o nejbližším soupeři Baníku Ondřej Šašinka.

Během svého působení na Slovácku se nejvíce spřátelil s gólmanem Matoušem Trmalem. Vcelku logicky, vždyť jsou to vrstevníci. „Byl to tam můj největší kamarád. A už se hecujeme,“ poznamenává útočník Baníku. Na vzájemnou předzápasovou sázku prý ještě nedošlo. „Ale možná si k tomu ještě něco řekneme,“ dodává Ondřej Šašinka s úsměvem.

Na své bývalé spoluhráče se těší. „Ano, těším se, že je zase uvidím. Ale doufám, že tři body odvezeme do Ostravy,“ uzavírá Ondřej Šašinka před sobotním utkáním.

4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić